Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szecesszió világnapja Szabadkán

2023.06.05
16:28
2023.06.05
17:06
Forrás
Pannon RTV
Június 8-a és 10-e között számos programmal várják az érdeklődőket.

A Szabadkai Városi Múzeum, a Községközi Műemlékvédelmi Intézet és a Szabadkai Kortárs Galéria idén is csatlakozik az akcióhoz. Lesznek előadások, kiállítások és könyvbemutatók is. Bővebb információ a programokról megtalálható egyebek között a Szabadkai Városi Múzeum Facebook-oldalán is.

Kucor Tamara, művészettörténész, Szabadkai Kortárs Galéria: „A szecesszió világnapjának másik fontos aspektusa az edukáció és a szecesszió szépségének és sokszínűségének egyszerű élvezete, amelynek érdekében szecessziós séták, illetve gyerekeknek szóló foglalkozások kerülnek megrendezésre, mint ahogyan szecessziós tematikájú kiállítások és egy fotópályázat is. Tehát a szecesszió világnapja június 8-a és 10-e között kerül megrendezésre, a központi téma pedig a szecessziós anyagok lesznek.”

Szabadka
szecesszió
világnap
szecesszió világnapja
Szabadkai Városi Múzeum
Községközi Műemlékvédelmi Intézet
Szabadkai Kortárs Galéria
Kucor Tamara

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.