Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Szelektív hulladékgyűjtés Csókán

2023.01.26
15:19
2023.01.26
17:11
Forrás
Pannon RTV
Januárban megkezdődött Csóka községben az újrahasznosítható hulladék gyűjtése, amelynek elsődleges eredményeit sajtótájékoztatón mutatták be az illetékesek.

A környezettudatosság fontosságára való felhívás mellett a cél, hogy felszámolásra kerüljenek a községben lévő illegális szeméttelepek.

Hét község bevonásával jött létre a regionális hulladékkezelő rendszer. Ennek a köszönhetően Csókán január eleje óta a zöld színű mellett, kék színű kukák kerültek kihelyezésre a háztartásokban, amelybe az újrahasznosítható hulladékokat tudják gyűjteni a lakosok.

Oláj Tibor, Csóka KKT elnöke: „Az akció nagyon sikeresen indult, mint ahogyan elhangzott is. Az első prelimináris eredmények nagyon jók. Eddig három alkalommal juttattuk el, január 6-án volt az első alkalom, minden két hétben. Pozitív az is, hogy a második körben még jobbak lettek az eredmények. Mi sokat fogunk dolgozni a továbbiakban azon, hogy a lakosok még több információhoz jussanak, hogy miért fontos."

Az újrahasznosítható hulladékok, mint amilyen a műanyag, PET-palackok, üveg, PVC, fém és papír alapú hulladékok, amelyek Csóka község területén gyűjtenek össze, Zentára kerül, onnan pedig a békovai Regionális Hulladéklerakó és Hulladékgazdálkodási Kft. területére szállítják. Az eddigi tapasztalatok alapján a lakosság felelősségteljesen áll a most még újdonságnak számító szelektív hulladékgyűjtéshez.

Gligor Gellért, a Regionális Hulladéklerakó és Hulladékgazdálkodási Kft. igazgatója: „Üdvözlöm ezt az akciót, ami Csóka község területén lezajlott. Természetesen a Regionális Hulladéklerakó és Hulladékkezelési Kft. projektjének egy további fejlesztési, szervezési, technikai etapjáról, állomásáról van szó, ugyanis Csóka község elkezdte az elsődleges szelekciót, vagy hulladékválogatást a háztartásokban. Ez természetesen a projektnek a szerves része és elsőként itt a csókai községben ez megtörtént. Kicsit úgy is mondhatnák, mint pilot projektum formájában."

Idén a községek területén található hulladékudvarokat szeretnék megnyitni, jelenleg ennek engedélyeztetése zajlik. A remények szerint ezzel jelentősen hozzájárulnak majd ahhoz, hogy az engedély nélküli szeméttelepek megszűnjenek.

szelektív hulladékgyűjtés
újrahasznosítás
Gligor Gellért
Regionális Hulladéklerakó és Hulladékgazdálkodási Kft
Oláj Tibor
PVC
üveg
fém

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.