Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Szemétszedési akció a makkhetesi erdőben

2022.03.27
12:42
2022.03.27
16:53
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai megmozdulásban mintegy 15 önkéntes vett részt.

Kicsik és nagyok együtt gyűjtötték a szemetet a szabadkai makkhetesi erdőben vasárnap. A tisztítsuk és védjük a szabadkai erdőket elnevezésű akcióban mintegy tizenöten vettek részt, akik mind azért gyűltek össze, hogy védjék környezetüket.

A vasárnapi gyűjtéshez csatlakoztak a szabadkai Naše malo nekome je sve jótékonysági csoport önkéntesei is. Ők is fontosnak tartják azt, hogy tegyenek valamit a környezetünkért. Tijana Mijović: „A környezet megóvása szempontjából nagyon fontos, hogy erdőink tiszták legyenek. Sajnos nagyon szennyezett és sok a hulladék.”

Az elmúlt évek során összesen 1100 hektáron mintegy 180 köbméter szemetet sikerült összegyűjteni, ami az önkéntesek nélkül nem valósult volna meg - hangsúlyozta az akció koordinátora. Dragan Đorđević: „Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatnak, emellett természetesen a Környezetvédelmi Minisztériumnak, hogy támogatták ezt a projektet. Aztán ott van a Szerbia Erdei Közvállalat és a Vajdaság Erdei Közvállalat, és persze az önkénteseknek, akik minden akcióban részt vettek, bárhol is volt megszervezve.”

Az akció koordinátora hozzátette, a jövőben is biztosan lesznek még ehhez hasonló megmozdulások.

Szabadka
szemétszedés
makkhetesi erdő

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.