Ugrás a tartalomra
Gyűjtik a szemetet a gyalogosúton
Pannon RTV

Szemétszedési akció Temerin és a Jegricska között

2019-04-07
14:41
2019-04-07
15:54
Forrás
Pannon RTV
Szemétgyűjtési akciót szervezett a Temerini Község Idegenforgalmi Szervezete. A Temerin és Jegricska Természeti Park közötti gyalogjárda mentén szedték össze a szemetet az önkéntesek.
Zsákolnak az önkéntesek

Találtak mindent a szemétszedők az út mellett, a rosszvasaktól kezdve egészen a régi videókazettáig. Idei Zoltán biotermelő családjával elsők között csatlakozott az akcióhoz. Mivel a településen kívül, egy Jegricska közeli tanyán élnek, és nap mint nap látják, hogy szemetelnek az emberek. „Csúnyán néz ki, én nem bírom nézni. Mi ott élünk a tanyán, a Jegricskánál és minden nap szedem össze a szemetet. Az emberek dobálják az autókból, mikor mellettünk mennek el. Nézze, csak ötven métert mentünk és már tele van a zsák.”

Gyűjtik a szemetet az önkéntesek

Az akcióhoz a temerini földerítők is csatlakoztak. Milomir Radić, felderítő, a Lukijan Mušicki középiskola igazgatója: „Rengeteg szemetet találtunk. Mintegy negyvenen jöttünk el a földerítők közül, és már 20 zsákot megtöltöttünk, pedig még csak egy másfél kilométeres szakaszt tisztítottunk meg.”

Szeméthalom Temerin bejáratánál

A kézzel összeszedhető hulladékon kívül épülettörmelék is csúfítja Temerin bejáratát, az Óbecse felől érkezőknek van mit látni az út mellett. Információink szerint a község hamarosan felszámolja a felhalmozott szemetet.

Temerin
Jegricska
szemétszedés

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.