Ugrás a tartalomra
Parlament.rs

A szennyezett Krivajára és a kellemetlen szagra hívta fel a figyelmet

2021.02.11
16:01
2021.02.11
16:58
Forrás
Pannon RTV
A szerb kormányhoz, illetve a környezetvédelmi illetékesekhez fordult segítségért Fremond Árpád a köztársasági parlament ülésén.

A VMSZ képviselője felszólalásában úgy fogalmazott, hogy Topolyán az utóbbi években fellendült az élet, egyre több befektető érkezik a településre, a labdarúgó akadémia megépítése és a diákotthon befejezése is komoly sikerként könyvelhető el. Ezeket a dolgokat azonban beárnyékolja a levegő és a Krivaja folyó szennyezése. A politikus ennek megoldását sürgette. Kiemelte, épül a szennyvíztisztító, és a magáncégeknek is segíteni szeretnének saját szűrőik és előtisztítóik kiépítésében, ebben kérik a környezetvédelmi illetékesek támogatását.

Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Mindenki, aki Topolyán jár, sajnos a kellemetlen szagot jegyzi meg a településről. Ne beszéljek a szomszédos faluról, Bajsáról, amin keresztül folyik a Krivaja folyó, amelynek borzasztóan kellemetlen szaga van a környezetszennyezők miatt. Sajnos nagyon sok a környezetszennyező tényező, Topolya városi csatornahálózatától kezdve a különféle vállalatokig. Jelenleg épül a szennyvíztisztító, amellyel a probléma egy része megoldódik majd.”

Krivaja
kellemetlen szag
bűz
büdös
szennyezés
Topolya
Bajsa
Fremond Árpád
parlament

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.