Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Szennyvíztisztító épül Nagybecskereken

2021.10.13
13:03
2021.10.13
15:59
Forrás
Pannon RTV
A bánáti település szennyvíztisztítóját az Egyesült Arab Emírségek egyik cége, a Metito társaság fogja megépíteni.
Pannon RTV/Lukács Attila

A szerződést tavaly novemberben írták alá, államközi megegyezés után. A munkálatok jövőre kezdődhetnek.

Pannon RTV/Lukács Attila

A Városi Képviselő-testület ülésén kezdeményezték 58 holdnyi földterület odaítélését erre a célra, az ipari övezet és a Bega folyó közelében, amit majd a szerb kormánynak is jóvá kell hagynia. Az ellenzéki képviselők kifogásolták, hogy az ügyben nem kérték ki a nagybecskerekiek véleményét. Emellett szerintük a beruházónak nincs kellő tapasztalata a vállalt feladat terén. Az önkormányzati vezetők cáfolták ezeket a megállapításokat.

Pannon RTV/Lukács Attila

Saša Santovac, alpolgármester, Nagybecskerek: „Az viszont tény, amit én elfogadok, hogy a polgárok egy része nem megfelelő módon használja a szennyvíztisztító-csatornát, vagyis abba vezetik bele az esővizet is. Ugyanúgy teszik ezt az egyes vállalatok is. Ezt a városnak kell megoldania, és ennek semmi köze nincs a beruházóhoz. Ezt nekünk kell megoldanunk. Ehhez van elegendő idő, mivel a szerződés szerint az építési engedély megadásától számítva 18 hónap áll rendelkezésre a berendezés kiépítésére. Várhatóan 2023-ig elkészül a szennyvíztisztító berendezés.”

Nagybecskerek
szennyvíztisztító
Saša Santovac

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.