Ugrás a tartalomra

Szennyvíztisztító, hotel, fürdőkomplexum - Hol tartanak a munkálatok Topolyán?

2021.10.08
22:50
Forrás
Pannon RTV
Épül a szennyvíztisztító Topolyán. Az év végéig kell, hogy befejeződjenek a munkálatok. Ennek köszönhetően a Krivaja vizének tisztulása is várható. Épül egy fürdőkomplexum és az egykori Pannónia Hotel is egy multifunkcionális komplexummá válik.

Az egykori Pannónia Hotel épülete Topolyán 2015 óta a helyi önkormányzat tulajdona. Az épület megújul. A falak még csupaszok és ablaknélküliek, építkezési alapanyagok vannak mindenütt. A munkálatok már 2018-ban elkezdődtek, akkor azonban bontani kellett az épületen, 2020-ban pedig a teljes tetőszerkezetet építették át. Egy multifunkcionális komplexum lesz itt. Az átalakításra a magyar kormánytól 1 milliárd 30 millió forintos támogatást biztosított. A kivitelezés befejeztével, a tervek szerint 2023 tavaszára, egy igen impozáns épületet kap a város.

Több beruházás is zajlik Topolyán. A város szívében, a TSC stadion mellett, az egykori Vénusz fürdő helyén egy új fürdőkomplexum épül ki. Fedett medence lesz, így télen is használhatják a fürdőzni vágyók. Először az épület külső munkálatait fejezik be, utána alakítják és építik ki a belső tartalmakat. Az első fázis befejezésének határideje 2022. január 31-e.

Ami viszont nagy gondot okoz Topolyán, az a Krivaja mellett működő vállalatokból terjedő bűz. A helyiek  leginkább az egyik állati eredetű melléktermékek feldolgozására szakosodott üzemre panaszkodnak. De magának a folyónak a vize sem tiszta. Sőt nagyon szennyezett. A probléma azonban megoldódni látszik. Hamarosan elkészül a topolyai szennyvíztisztító.

Ezek mellett az utakat is javítják majd. Nem csak a városban, hanem a Topolya Községhez tartozó településeken is lesznek kátyúzások és felújítások is. 

A fejlesztésekről bővebb összeállítást láthatnak a Közügyekben, ahol az illetékesek is megszólalnak. A stúdió vendége pedig Topolya polgármestere, Szatmári Adrián volt.

Topolya
szennyvíztisztító
hotel
fürdőkomplexum
munkálatok
Seffer Attila
Csípe Tímea
Nagy Norbert
Szatmári Adrián

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.