Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szent Száva napja a magyarkanizsai Zmaj iskolában

2021.01.27
12:57
2021.01.27
18:05
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó módon emlékeztek meg idén Szent Száváról, a szerb oktatás és kultúra védőszentjéről a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A diákok az idei rendezvényen nem vettek részt, hogy elkerüljék a gyülekezést. A hagyományos ünnepi műsor egy rövid találkozóra korlátozódott, ahol az iskola közel 30 tanulója által összeállított videót tekinthették meg az intézmény tanárai.

Pannon RTV/Molnár Ádám
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szepesi Zoltán, igazgató, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Az iskola tanulói készítették ezt a videót teljes mértékben, egyrészt az aktuális iskolai munkához kötődően művészeti alkotásokat mutatnak be, rajzokat, másrészt pedig a zeneórán tanult verset mutatják be, ami kötődik Szent Száva napjához, valamint hallható a Szent Száva-himnusz is a műsorban.”

Magyarkanizsa
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
Szent Száva
Szent Száva napja

Most

16:09, Frissítve: 16:18

Áldatlan állapotok uralkodnak Horgoson

A faluban egyre több a migráns - panaszolják a helyiek. Azt mondják, a helyzet tarthatatlan. Az észak-bácskai településről már több hónapja nem gyűjtötték be, és nem szállították el a feltorlódott illegális bevándorlókat.
16:06, Frissítve: 16:17

A segítség házhoz megy

Elindult a Vajdasági Magyar Szövetség terepi kampánya, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a kettős állampolgároknak, akik eddig még nem regisztráltak a magyarországi választási névjegyzékbe, de jövőre szeretnének szavazni.
14:23

Szeles idő és csapadék várható

Szombaton még fátyolfelhős-napos időre számíthatunk, vasárnapra virradóan azonban újabb csapadék érkezik, eső, havas eső várható és megélénkülhet az északi szél. A hétvégén a csúcshőmérséklet elérheti a 7 fokot, a legalacsonyabb hőmérséklet -3 és 0
14:15, Frissítve: 14:44

Zajlik a lehalászás Szerbia-szerte

Javában zajlik az őszi lehalászás Szerbia-szerte a halastavakban. Bár sok tényező közbeszólt, a kitermelők viszonylag elégedettek a lehalászott halak minőségével és a felvásárlási árakkal is.

Népszerű