Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szent Száva napja a magyarkanizsai Zmaj iskolában

2021.01.27
12:57
2021.01.27
18:05
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó módon emlékeztek meg idén Szent Száváról, a szerb oktatás és kultúra védőszentjéről a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A diákok az idei rendezvényen nem vettek részt, hogy elkerüljék a gyülekezést. A hagyományos ünnepi műsor egy rövid találkozóra korlátozódott, ahol az iskola közel 30 tanulója által összeállított videót tekinthették meg az intézmény tanárai.

Pannon RTV/Molnár Ádám
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szepesi Zoltán, igazgató, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Az iskola tanulói készítették ezt a videót teljes mértékben, egyrészt az aktuális iskolai munkához kötődően művészeti alkotásokat mutatnak be, rajzokat, másrészt pedig a zeneórán tanult verset mutatják be, ami kötődik Szent Száva napjához, valamint hallható a Szent Száva-himnusz is a műsorban.”

Magyarkanizsa
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
Szent Száva
Szent Száva napja

Most

Népszerű

Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.

Pályázat falusi házak vásárlására

Június 28-án írják ki a fiatal házaspárok számára a falusi házak kiosztására irányuló pályázatot Szerbiában - ezt jelentette be Milan Krkobabić, vidékfejlesztéssel megbízott miniszter.