Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Rácz László

Szenzoros szobával gazdagodott az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola

2022.11.21
16:13
2022.11.21
17:06
Forrás
Pannon RTV
A helyiséget Lengyelország anyagi támogatásával tudta kialakítani az iskola.

Egy jól felszerelt szenzoros szobával lett gazdagabb az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola. Az új eszközöknek köszönhetően a különböző fejlődési rendellenességgel élő gyerekekkel még hatékonyabban tudnak majd dolgozni a szakemberek.

Pannon RTV / Rácz László

Audio-vizuális eszközökkel felszerelt új termet avattak az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola Đuro Jakšić utcai épületében. A szenzoros szobát a különböző fejlődési rendellenességgel élő gyerekek fejlesztésére használják majd. Horváth Zoltán, igazgató, Testvériség Általános és Középiskola, Óbecse: „A defektológusok fognak egyénileg dolgozni itt a mi gyerekeinkkel, de több iskolából is vannak hozzánk beosztva fejlesztőórára azok a diákok, akik előnyét fogják látni ennek a helyiségnek. Olyan eszközökkel van felszerelve, ami a látás, hallás, tapintás érzékszervek fejlesztésére szolgál.”

Pannon RTV / Rácz László

A szenzoros szoba kialakításához 13 500 eurónak megfelelő összeget Lengyelország adományozott az intézménynek egy pályázat keretében. Rafal Perl, Lengyelország belgrádi nagykövete ma el is látogatott az iskolába. „Nagyon elégedett vagyok, ez a szenzoros szoba, amit a Lengyel Fejlesztési Támogatás finanszírozott, nagyon szépen működik, azt gondolom, hogy holnaptól sok gyerek fogja használni. Nagy öröm ez, mivel ez az egyike azon 10 projektnek, amelyeket a Lengyel Fejlesztési Támogatás valósított meg ebben az évben Szerbiában.”

A teljesítési jegyzőkönyvet is aláírták a felek. Lengyelország mellett az óbecsei önkormányzat is áldozott pénzt erre a célra. Svetlana Vuletić, alpolgármester, Óbecse: „A költségvetésünkben 1 049 000 dinárt különítettünk el az iskola számára, ahol egy termet felújítottunk, kimeszeltünk, rendbe hoztuk a mennyezetet, a padlót, a villanyhálózatot, kicseréltük az ablakokat és az ajtót.”

Pannon RTV / Rácz László

Az iskolának ez az épülete már régóta vár egy teljes körű felújításra, 130 millió dinár értékű pályázatuk jelenleg is a további sorsára vár a Nagyberuházási Igazgatóságon.

Óbecse
iskola
szenzoros szoba
Testvériség Általános és Középiskola
Rafal Perl
Horváth Zoltán
Svetlana Vuletić

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.