Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szeptember közepéig vélhetően befejezik a topolyai diákotthon építését

2019-04-24
10:42
2019-04-24
17:02
Forrás
Szabadkai Magyar Rádió
Utána következik a bútorozás és a berendezés.

A megvalósításra 75 millió dinárt fordítottak. Ebből 25-öt az illetékes tartományi titkárság forrásaiból, míg 50 milliót a község fedezett - nyilatkozta Kislinder Gábor a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában. Topolya polgármestere elmondta: vélhetően már jövőre igénybe vehetik a tanulók az épületet, majd hozzátette, a következő lépés a diákotthon bútorozása, amit pályázati eszközökből fedeznének. Kislinder Gábor kiemelte: 43 kétágyas szoba áll majd az ott lakók rendelkezésére. Konyhai és étkezői részt is kialakítanak, illetve akadálymentesítik a bejáratot. Topolyán egyébkét a jelenleg működő három középfokú oktatási intézményben mintegy 1200 diák tanul. A 65 százalékuk utazó.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya (VMSZ):
„Családiassá kell tenni. Tudjuk azt, hogy a családiasság mit jelent. A reggeli ébredéstől a nap befejeztéig, a tanulást, az étkezést, esetleg a szórakozást is magába foglalja. Az épület környékén pedig olyan rendszert kell kialakítani, hogy sportolni és kikapcsolódni is lehessen.”

Topolya
diákotthon
Kislinder Gábor

Most

Népszerű

Ismét cápát láttak az Adriai-tengerben

A tudósítások szerint a ragadozó most a horvátországi Korčula szigeténél bukkant fel. A szakértők állítják, ugyanarról a cápáról van szó, amelyik néhány nappal korábban jelent meg Makarskánál.