Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szépül Szabadka központja

2022.05.21
14:23
2022.05.21
17:17
Forrás
Pannon RTV
Az IT Subotica 2030 szervezet harmadik alkalommal szervezte meg a város központjában található kábelszekrények tisztítását és festését. Céljuk, hogy a várost egy vonzóbb és szebb hellyé tegyék, ami ideális az élethez, tanuláshoz és munkához.

Tovább szépül Szabadka központja. A projekt a szabadkai önkormányzat és a Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet támogatásával valósult meg.

Pannon RTV

Filip Budanović, az akció vezetője: „Különböző technikák vannak erre. Van négy szabadkai művészünk, akik a város különböző részein dolgoznak. Mindenki a saját stílusában, ezek az utcai művészet különböző formái, de más képzőművészeti formák is megjelennek. Minden képzőművészeti, valamint formatervezési megoldást felülvizsgálatra először elküldünk a Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézethez. Ők véleményezik ezeket, esetleg változtatásokat ajánlanak, ami után mi akcióba kezdünk.”

Szabadka
Filip Budanović
Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.