Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szerb kormány a jövő évben is finanszírozza a nagyobb szabadkai beruházásokat

2019-11-08
14:41
2019-11-08
15:16
Forrás
Pannon RTV
Folytatódik a Szabadkai Népszínház kiépítése, erre a jövő évi költségvetési-tervezet, amely hamarosan a parlament elé kerül 400 millió dinárt irányoz elő.

Ezt nyilatkozta a Pannon RTV-nek Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője. Elmondta továbbá, hogy a szabadkai kerülőút kiépítése is folyamatos a szerb kormány támogatása mellett, várhatóan még idén befejeződhetnek a munkálatok. A jövő évben további fejlesztések lesznek az útszakaszon, ez azt jelenti, hogy két felüljárót is kialakítanak majd, hogy a mezőgazdasági termelők könnyebben megközelíthessék saját szántóföldjeiket. Az egyik a Pacséri útnál lesz, míg a másik a kelebiai Mélykúti útnál. A jövő évi költségvetési tervezetben eszközöket láttak elő továbbá a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításának projekttervezetére is, az elkövetkező három évben ennek a fejlesztésnek is meg kell kezdődnie - tette hozzá.

„Az elmúlt években a szabadkai kerülőútra, az Y-elágazásra 30 millió eurót sikerült biztosítani. A másik projekt pedig a Szabadkai Népszínháznak a felújítási munkálatai, ebben az esetben 400 millió dinárt irányoz elő a jövő évi költségvetésnek a javaslata. Ez azt jelenti, hogy évről évre nagyobb összegeket biztosít a köztársaság, eleget téve a VMSZ és a Szerb Haladó Párt által aláírt koalíciós szerződésnek, így elmondható, hogy 8,9 millió eurót biztosított a köztársaság az elmúlt években ezzel a 400 millió dinárral együtt a Szabadkai Népszínház építésére.”

Szabadka
költségvetés-tervezet
népszínház
Pásztor Bálint

Most

13:17, Frissítve: 13:23

A nemzeti összetartozás napja Vajdaságban

Csütörtökön a trianoni békediktátum 100. és a Nemzeti Összetartozás megünneplésének 10. évfordulójára emlékezik a magyar nemzet. Vajdaság több településén tartanak megemlékezéseket.
12:23

Falutakarítási akció Horgoson

Mintegy 25 önkéntes gyűlt össze ma a Művelődési Ház mellett Horgoson. Füvet vágtak, gereblyéztek és szemetet szedtek. A céljuk az volt, hogy a falu egyik legforgalmasabb része megszépüljön.

Népszerű