Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szeretlek Zenta!

2019-08-10
12:11
2020-01-25
14:40
Forrás
Pannon RTV
Az idei I love Zenta Fesztivál kiemelkedő programjai az utcabál, a kirakodóvásár és a gyerekkoncertek.

A fesztivált hét évvel ezelőtt azzal a céllal indították, hogy hazavonzza a külföldön élő zentaiakat is erre a néhány napra, de emellett az itthon élőkről sem feledkeznek el.

Esztelecki Edina másodszor jött ki a fesztiválra, amely igazi kikapcsolódást nyújt az egész családnak: „Ez a második év talán, hogy kint vagyunk a fesztiválon. Ebben az évben a gyerekek miatt jöttünk többnyire, meg persze, hogy mi is szétnézzünk.”

Nagy Ferencnek nagyon tetszik az I Love Zenta, mert itt mindenki találhat magának szórakozási lehetőséget: „A mai nap nagyon jó. Minden szépen elő van készítve. Színesek a programok.”

Rácz Szabó Márta egyéni vállalkozóként érkezett a fesztiválra, rongyszőnyeg-készítéssel foglalkozik. Családjával együtt igyekeznek minél többféle szőnyeget csinálni.

Rácz Szabó Márta: „A hagyományőrzés szempontjából is fontos, hogy itt megjelenjünk, valamint más lehetőségünk nem is nagyon van a termékeink bemutatására.”

A fesztiválnak már évek óta a zentai Főtér ad otthont.

Kosiczky András, turizmussal megbízott községi tanácstag, Zenta: „Sajnos az elmúlt időszakban sok honfitársunk úgymond ideiglenesen külföldre ment élni és ezzel a fesztivállal egy olyan hétvégét próbáltunk teremteni, amiért hazajönnek, jól érzik magukat, találkoznak a barátokkal, rokonokkal. Jó hangulat mellett fények, jó zene, egy pohár sör, egy pohár bor, egy pohár üdítő mellett újra felelevenítsék a zentai napokat.”

Az érdeklődők a koncertek mellett a kirakodóvásárt is megcsodálhatták, valamint kézműves sörrel, házi borokkal olthatták szomjukat.

I Love Zenta
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.