Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szeretlek Zenta!

2019-08-10
12:11
2020-01-25
14:40
Forrás
Pannon RTV
Az idei I love Zenta Fesztivál kiemelkedő programjai az utcabál, a kirakodóvásár és a gyerekkoncertek.

A fesztivált hét évvel ezelőtt azzal a céllal indították, hogy hazavonzza a külföldön élő zentaiakat is erre a néhány napra, de emellett az itthon élőkről sem feledkeznek el.

Esztelecki Edina másodszor jött ki a fesztiválra, amely igazi kikapcsolódást nyújt az egész családnak: „Ez a második év talán, hogy kint vagyunk a fesztiválon. Ebben az évben a gyerekek miatt jöttünk többnyire, meg persze, hogy mi is szétnézzünk.”

Nagy Ferencnek nagyon tetszik az I Love Zenta, mert itt mindenki találhat magának szórakozási lehetőséget: „A mai nap nagyon jó. Minden szépen elő van készítve. Színesek a programok.”

Rácz Szabó Márta egyéni vállalkozóként érkezett a fesztiválra, rongyszőnyeg-készítéssel foglalkozik. Családjával együtt igyekeznek minél többféle szőnyeget csinálni.

Rácz Szabó Márta: „A hagyományőrzés szempontjából is fontos, hogy itt megjelenjünk, valamint más lehetőségünk nem is nagyon van a termékeink bemutatására.”

A fesztiválnak már évek óta a zentai Főtér ad otthont.

Kosiczky András, turizmussal megbízott községi tanácstag, Zenta: „Sajnos az elmúlt időszakban sok honfitársunk úgymond ideiglenesen külföldre ment élni és ezzel a fesztivállal egy olyan hétvégét próbáltunk teremteni, amiért hazajönnek, jól érzik magukat, találkoznak a barátokkal, rokonokkal. Jó hangulat mellett fények, jó zene, egy pohár sör, egy pohár bor, egy pohár üdítő mellett újra felelevenítsék a zentai napokat.”

Az érdeklődők a koncertek mellett a kirakodóvásárt is megcsodálhatták, valamint kézműves sörrel, házi borokkal olthatták szomjukat.

I Love Zenta
Zenta

Most

16:13, Frissítve: 18:52

Várja a gólyákat az Európa Kollégium

Szeptember elsejéig, vagyis még két hétig jelentkezhetnek azok az elsőéves egyetemi és főiskolai hallgatók, akik az újvidéki Európa Kollégiumban szeretnének lakni az elkövetkező tanévben.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.