Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szeretlek Zenta!

2019-08-10
12:11
2019-08-11
01:21
Forrás
Pannon RTV
Az idei I love Zenta Fesztivál kiemelkedő programjai az utcabál, a kirakodóvásár és a gyerekkoncertek.

A fesztivált hét évvel ezelőtt azzal a céllal indították, hogy hazavonzza a külföldön élő zentaiakat is erre a néhány napra, de emellett az itthon élőkről sem feledkeznek el.

Esztelecki Edina másodszor jött ki a fesztiválra, amely igazi kikapcsolódást nyújt az egész családnak: „Ez a második év talán, hogy kint vagyunk a fesztiválon. Ebben az évben a gyerekek miatt jöttünk többnyire, meg persze, hogy mi is szétnézzünk.”

Nagy Ferencnek nagyon tetszik az I Love Zenta, mert itt mindenki találhat magának szórakozási lehetőséget: „A mai nap nagyon jó. Minden szépen elő van készítve. Színesek a programok.”

Rácz Szabó Márta egyéni vállalkozóként érkezett a fesztiválra, rongyszőnyeg-készítéssel foglalkozik. Családjával együtt igyekeznek minél többféle szőnyeget csinálni.

Rácz Szabó Márta: „A hagyományőrzés szempontjából is fontos, hogy itt megjelenjünk, valamint más lehetőségünk nem is nagyon van a termékeink bemutatására.”

A fesztiválnak már évek óta a zentai Főtér ad otthont.

Kosiczky András, turizmussal megbízott községi tanácstag, Zenta: „Sajnos az elmúlt időszakban sok honfitársunk úgymond ideiglenesen külföldre ment élni és ezzel a fesztivállal egy olyan hétvégét próbáltunk teremteni, amiért hazajönnek, jól érzik magukat, találkoznak a barátokkal, rokonokkal. Jó hangulat mellett fények, jó zene, egy pohár sör, egy pohár bor, egy pohár üdítő mellett újra felelevenítsék a zentai napokat.”

Az érdeklődők a koncertek mellett a kirakodóvásárt is megcsodálhatták, valamint kézműves sörrel, házi borokkal olthatták szomjukat.

Zenta
I Love Zenta

Most

23:58, Frissítve: 00:17

Örömvasárnap

Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát az adventi koszorún.
22:15, Frissítve: 22:20

Melegrekordok dőlhetnek meg

Akár 16 fokig is emelkedhet a jövő héten a hőmérő higanyszála, melegrekordok dőlhetnek meg térségünkben - olvasható az előrejelzésekben. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk.

Népszerű