Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

„Szeretnék még élni, az unokáimat élvezni”

2021.09.13
10:33
2021.09.13
17:23
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus elleni védőoltás első és második dózisát eddig több mint 7300 Magyarkanizsa községbeli polgár vette fel.

Az oltakozás folyamatos, a hét szinte minden napján oltanak a Tisza-parti községben, leginkább a harmadik adag oltóanyag iránt érdeklődnek a helyiek. A községben jelenleg a Sinopharm és a Pfizer oltás érhető el.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai Egészségházban továbbra is van olyan érdeklődő, aki a koronavírus elleni védőoltás első dózisát veszi fel. Az illetékesek szerint az első adagot manapság a fiatalabb, illetve a középkorosztály igényli.

Horváth András, Magyarkanizsa: „Elsősorban azért, mert most születtek ikreink és a gyerekek védelme miatt, illetve a család védelme miatt, nehogy haza hozzam a fertőzést, ez az első okom. A praktikus okom, hogy kezdődik a nemzetközi mezőgazdasági vásár Újvidéken, ahol sok emberrel fogok találkozni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Jelenleg a harmadik adag védőoltás iránt a legnagyobb az érdeklődés, eddig 600 polgár vette fel, elsősorban az idősebb korosztályból.

Graca Rózsa, Magyarkanizsa: „Mindenféleképpen a családom miatt is meg önmagam miatt is. 88 éves vagyok, és szeretnék még élni, az unokáimat élvezni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A koronavírussal fertőzöttek száma egyébként jócskán megemelkedett az elmúlt két hétben a községben. Összesen 33 új fertőzöttet regisztráltak, ebből pedig 5 kiskorú.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Nagyon kérjük a szülőket, hogy figyeljenek, mivel 12 év felett adható a védőoltás. Jön a téli időszak, és tudjuk, hogy mit jelent, tehát ilyenkor a járványok sokkal gyorsabban terjednek. Kérjük, hogy gondolják át saját maguk miatt, hogy beoltassák magukat és gyermeküket is. Pfizer védőoltást vehetnek fel a gyerekek.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az illetékes hozzátette, hogy hamarosan elérhető lesz az influenza elleni védőoltás is az Egészségházban, de a polgárok ügyeljenek arra, hogy a két védőoltás között a koronavírus, illetve az influenza elleni vakcina felvétele között legalább 14 nap teljen el.

koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-gyanús
koronavírus-helyzet
koronavírus-járvány
koronavírus-oltás
koronavírus elleni védőoltás
Gyólay Karolina
Magyarkanizsa
Sinopharm
Pfizer
Pfizer-BioNTech

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.