Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Szív alakú piros konténerekben gyűlnek a kupakok

2022.09.21
15:21
Forrás
Pannon RTV
Óbecsén immár egy éve sárga konténerekben gyűjtik az újrahasznosítható hulladékot.
Pannon RTV/Rácz László

Nemrégiben pedig a település mellett Újfalu, Bácsföldvár és Péterréve központjában kupakgyűjtő konténereket is kihelyeztek. A kupakokért járó összegből egy községbeli gyermek gyógykezelését támogatja a Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. A konténereket a Vajdasági Gazdasági Kamara adományozta.

Pannon RTV/Rácz László

Zoran Trpovski, titkár, Ipari Egyesület, Vajdasági Gazdasági Kamara: „A kupakok gyűjtése néhány évvel ezelőtt kezdődött el az országban, az emberek felismerték, hogy ebben van olyan érték, amit jótékonysági célokra fel lehet használni. Becslésünk szerint évente sok kupak gyűlik össze a családoknál, és az ilyen akciók, mint amilyenek Óbecsén és máshol is vannak, segíthetnek. Ez jó példája a nyersanyag újbóli felhasználásának jótékonysági célokra, ezért ez nagyon fontos szegmense az újrahasznosításnak. Ezen a téren nagyon fontos a fiatalok felvilágosítása.”

Óbecse
kupakgyűjtés

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.