Ugrás a tartalomra

Szív alakú piros konténerekben gyűlnek a kupakok

2022.09.21
15:21
Forrás
Pannon RTV
Óbecsén immár egy éve sárga konténerekben gyűjtik az újrahasznosítható hulladékot.

Nemrégiben pedig a település mellett Újfalu, Bácsföldvár és Péterréve központjában kupakgyűjtő konténereket is kihelyeztek. A kupakokért járó összegből egy községbeli gyermek gyógykezelését támogatja a Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. A konténereket a Vajdasági Gazdasági Kamara adományozta.

Zoran Trpovski, titkár, Ipari Egyesület, Vajdasági Gazdasági Kamara: „A kupakok gyűjtése néhány évvel ezelőtt kezdődött el az országban, az emberek felismerték, hogy ebben van olyan érték, amit jótékonysági célokra fel lehet használni. Becslésünk szerint évente sok kupak gyűlik össze a családoknál, és az ilyen akciók, mint amilyenek Óbecsén és máshol is vannak, segíthetnek. Ez jó példája a nyersanyag újbóli felhasználásának jótékonysági célokra, ezért ez nagyon fontos szegmense az újrahasznosításnak. Ezen a téren nagyon fontos a fiatalok felvilágosítása.”

Óbecse
kupakgyűjtés

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.