Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szivattyúállomás épül Kispiacon

2020-09-16
15:01
2020-09-16
19:45
Forrás
Pannon RTV
Vízvezetékeket helyeznek el és szivattyúállomást építenek Kispiacon.

Már egy hónapja zajlanak a munkálatok. A helyi vízhálózat 430 méter vízvezetékkel és egy szivattyúállomással bővül.

Marko Ždero, kommunális ügyekkel megbízott tanácstag, Magyarkanizsa: „A projekt értéke mintegy 10,7 millió dinár, melyből 5 millió dinárt a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság biztosított, az összeg többi részét pedig Magyarkanizsa önkormányzata finanszírozta.”

A beruházás célja a víznyomásnövelés mellett Kispiac és Nosza összekapcsolása is.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Nagyon bízom benne, hogy mindenki, aki itt, a két község érintkezésénél vagy határvonalánál él, mind a két település lakosainak egyformán jó minőségű ivóvízhez lesz lehetősége hozzájutni.”

A tervek szerint a falu egész területén lesz ivóvízhálózat, továbbá a közeljövőben rá fognak csatlakozni a noszai helyi közösség, és ezáltal Szabadka vízhálózatára is. A munkálatok várhatóan október első felében fejeződnek be.

 

szivattyúállomás
épül
Kispiac
vízvezeték
ivóvíz
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.