Ugrás a tartalomra
Tanjug/Beoinfo/bk

Szobrot avattak Belgrádban Pavle pátriárka halálának kilencedik évfordulóján

2018-11-15
15:54
2018-11-15
16:02
Forrás
Szerbiai RTV
A pátriárkát ábrázoló szobrot a Szent Márk templom előtt helyezték el. Az ünnepélyes szoboravatón jelen volt Nikola Selaković, a szerb államfő főtitkára is.

Nikola Selaković, a szerb államfő főtitkára beszédében kiemelte: Pavle pátriárka a nehéz időkben is a helyes élet és gondolkodás iránymutatója volt. A szobrot Zoran Maleša szobrászművész alkotta.

Fotó: Tanjug/Beoinfo/bk

A szerb ortodox egyház fejét 2019. november 15-én érte a halál. I. Pavle 95 éves korában egy katonai kórházban hunyt el. 1990 óta állt a szerb ortodox egyház élén. Előzőleg 33 éven át Koszovóban szolgált, Prizren és Raska püspökeként.

Belgrád
Pavle pátriárka
szobor

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.