Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Szombati menetrend szerint járnak a buszok Szabadkán

2019-02-18
13:53
2019-02-18
17:40
Forrás
Pannon RTV
Mától munkanapokon is a szombati menetrend szerint járnak a buszok Szabadkán - írja a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat a honlapján.

A cég már hosszabb ideje sofőrhiánnyal küzd, de most az influenzajárvány miatti megbetegedésekkel magyarázzák a járatok ideiglenes megszüntetését. Egyes nem hivatalos információk szerint a soffőrök munkabeszüntetéséről van szó. Így tiltakoznak a szerintük alacsony bérek és a túlóra miatt.

Pár ember várakozott a szabadkai Lifka mozinál a buszmegállóban ma délelőtt fél kilenckor. Török Tündének nem sikerült időben a munkahelyére érnie.

Török Tünde, Csantavér: „Csantavérről jövök és 7.15-kor van szombati menetrend szerint, nekem ki kell mennem Zorkáig és most több, mint fél órát várok és nagyon bosszantó, hogy várom az egyest.”

Szántó Károly szintén ebben a buszmegállóban várakozott, azonban ő nem bosszankodott.
„- A menetrend megvan és az szerint várom.
- Tudja-e, hogy ma szombati menetrend szerint mennek a buszok?
- Úgy is jó, mert az is megvan, a szombati menetrend.”

Nagy Erzsébet busza 8 óra 50 perckor kellett volna, hogy megérkezzen, de hiába várta, nem jött. A megállóban kiragasztott menetrend szerint - a szombati napot nézve - majd csak tíz órakor lesz járat: „Megyek fordulok egyet a városban, egy órát nem toporgok itt, mit mást tudnék csinálni.”

Ez pedig már a Szabadkai Közkórház előtti buszmegálló.
Kiss László, Topolya: „Másfél órája, azt mondták van kilenc órakor, itt voltam kilencre, kilenckor sem ment busz. Talán negyed tizenegykor, hallom itt, egy fiatalasszony telefonált. Ez nagyon gyatra, hogy ennyit várakozni egy buszra, ez fantasztikus.”


A Subotica Trans Közúti Utasszállító Közvállalat honlapján ugyan közzétette, hogy szombati menetrend szerint közlekednek a járatai, az utasok egy része erről mégis csupán akkor értesült amikor a megszokott időben hiába várta a buszt.

Az utóbbi napokban megnövekedett a betegszabadságon levő sofőrök száma, ezért nem tudnak minden járatot elindítani - nyilatkozta még csütörtökön a Pannon RTV-nek Milan Vasović a Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat közlekedési ügyvezető igazgatója. Ma is kerestük őt, de egyelőre azt mondta, nem tud friss információt adni.

Milan Vasović, közlekedési ügyvezető igazgató, Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat: „Nehéz előre mondani bármit is, mert óráról órára változik a helyzet. Mi technikusok nem tudunk mit tenni az egészségügyi problémák ellen.”

Nem hivatalos információk szerint a betegszabadságon lévő alkalmazottak egy része nem beteg, hanem így tiltakozik az alacsony fizetések ellen. Az utasforgalmi vállalat arra kéri az embereket, hogy utazás előtt mindenképp tájékozódjanak a menetrendről. Az intézkedés addig marad érvényben, amíg nem lesz elegendő sofőr az eltörölt járatok újraindításához. Egyes információk szerint holnap még több busz maradhat ki.

Egyébként a Subotica Trans Közúti Utasszállító Közvállalat már január végén pályázatot írt ki, amelyben sofőr munkakörre keres alkalmazottakat. A honlapjukon szereplő értesítés szerint határidőt nem szabtak, továbbra is várják a jelentkezőket.

Szabadka
autóbusz
Subotica-trans

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.