Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szövőtanfolyam indult Magyarkanizsán

2020-12-01
11:00
2020-12-01
18:18
Forrás
Pannon RTV
A helyi Felnőttképzők Regionális Hálózata sikeresen pályázott egy alapszintű szövőtanfolyam megszervezésére, melyen 11 községbeli sajátíthatja el a szövés alapjait.

A tanfolyamra nagy érdeklődés mutatkozott, de csak 11 felnőtt hallgató kezdhette el a műhelymunkát a magyarkanizsai Művelődési Otthonban. A 60 órás képzés október végén indult.

Bata Erzsébet, résztvevő, Oromhegyes: „A fürdőszobába készülhet kilépő a tuskabinhoz, lábtörlő, falvédő, táska, sok minden készülhet. Nagyon sok újat tanultunk és én nagyon örülök neki.”

Pannon RTV

A kézművesség iránt érdeklődő hallgatók megismerkedhetnek a szövés alapjaival, a szövő alkalmatosságok részeivel, az anyagokkal és a különböző népi motívumokkal is.

Nagy Elvira, oktató, Magyarkanizsa: „A középkorosztály a vezető, de viszont vannak fiatalabbak is, aminek nagyon örülünk. Mint ahogy egyedi maga a mesterség is, ugyan úgy egyedi módon kell hozzáállni mindenkihez és követni a lépéseiket.”

Pannon RTV

A projekt részeként egy asztali szövőszékkel, valamint három szövőkerettel is gazdagodott az egyesület, amiknek a további tanfolyamok szervezésénél nagy hasznát veszik majd.

Sarnyai Károly, elnök, FERHA, Magyarkanizsa: „A tanfolyam eredményeként szőttesek is születnek, nagy reményünk az, hogy a turizmus, a helyi vállalkozásfejlesztésben is ezáltal tudunk segíteni, hiszen a termékek, a végtermékek piacra is kerülhetnek vagy legalább az otthonainkat díszíthetik.”
 

A képzés támogatója a tartományi oktatás titkárság.

Magyarkanizsa
Felnőttképzők Regionális Hálózata

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.