Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Szputnyik második adagját vették fel Zentán

2021.04.18
14:01
2021.04.18
16:29
Forrás
Pannon RTV
85-en kapták meg vasárnap délelőtt a Szputnyik V második dózisát Zentán. A községben eddig mintegy 7500 adag vakcinát adtak be. Az illetékesek remélik, hogy májusban elérhetik akár a 40-50 százalékos oltottságot a felnőtt lakosság körében.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Szabó Flórián is vasárnap délelőtt kapta meg az orosz oltóanyag második adagját. Elmondta, hogy szükségesnek érezte a vakcinációt, hiszen így védettebb lesz.

„Úgy érzem, hogy szükségem van rá. Ugyanúgy, mint a többi előző injekciókra, ahogy szükségem volt gyermekkoromban. Most vettem észre, hogy gyengébb vagyok, az immunrendszerem leépül. A régifajta injekciók kezdenek lappangani bennünk. Így idős korban hatásos nagyon, biztos.”

Sokan az orvosuk tanácsára, illetve krónikus betegségük miatt vették fel a védőoltást. Emellett úgy vélik, hogy így visszatérhetünk a rendes életünkhöz.

Habram György: „Követem az információkat a világban, és sok emberrel vitába is szálltam, hogy fel-e kell venni vagy nem. Sokan ellenkeztek velem, de én viccesen mondtam neki, hogy ezt az idő nem oldja meg, sem a szél nem fogja elfújni. Ha élni akarunk, úgy, mint eddig, akkor ez a vakcina kell és szükséges.”

A Szputnyik V koronavírus elleni védőoltását eddig csak egyszer volt lehetőség Zentán felvenni, amelynek a mai napon volt az emlékeztető oltása. A Zenta községbeli vakcinációs koordinátor az orosz oltóanyag részleteiről is beszélt.

Lőrinc Csongor, községbeli vakcinációs koordinátor, Zenta: „A legfontosabb, a legjelentősebb különbség abban van, hogy az első és a második adag az nem ugyanaz, hanem két különböző dolog. Az elsőt csak az első oltásra, a másodikra készült ampullát pedig csak a második oltásra lehet beadni. Ezért is van az, hogy azok az emberek, akik valamilyen oknál fogva esetleg betegek vagy nem tudnak eljönni, az ő részüket, az ő adagjukat, azt szinte név szerint tároljuk a mélyhűtőben addig, míg fel nem tudják venni.”

Zenta községben jól halad az oltási folyamat. Eddig közel 7500 vakcinát adtak be már, 3000-en pedig felvették már a revakcinát is, és bő 1000-en várakoznak még a második dózisra. A koordinátor elmondta, hogy reményeik szerint májusban el tudják érni a 40-50 százalékos oltottságot a felnőtt lakosság körében.

Zenta
oltás
vakcina
Szputnyik

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.