Ugrás a tartalomra
Pixabay/FotoshopTofs

Szúnyogirtás Szabadkán

2020.07.02
13:57
2020.07.02
16:00
Forrás
Pannon RTV
Július 6-a és 8-a között szúnyogirtás lesz Szabadka 12 helyi közösségében.

Eredetileg ma kezdték volna a permetezésüket, de az esőgyanús időben inkább halasztottak. A felnőtt szúnyog egyedek pusztítását este hat és 11 óráig végzi majd a zombori Oris Kft. A vegyszer három napig hat a permetezés 5 kilométeres körzetben. Ezért kérik a méhészeket, hogy helyezzék biztonságba a kaptáraikat.

Goran Išpanović, kommunális osztályvezető: „Nincs információnk arról, hogy a szúnyogok fertőzöttek lennének nyugat-nílusi vírussal, vagy más kórokozóval. Hivatalos intézményektől nem kaptunk semmilyen értesítést, sem a szerbiai, sem a szabadkai közegészségügyi intézettől. Honlapjukon sem számoltak be arról, hogy idén regisztrálták volna a nyugat-nílusi vírust.”

szúnyogirtás
Szabadka
permetezés

Most

10:26

Mielőtt lemegy a nap

A múlt év egyik romantikus sikerkönyve, az És újra felkel a nap című regény után már Vajdaságban is kapható Pap Éva, író második könyve, a Mielőtt lemegy a nap.
09:50, Frissítve: 09:55

1416-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 82 beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.
07:59, Frissítve: 08:14

Embercsempészbandát lepleztek le - Videóval!

Több száz illegális bevándorlót juttatott Nyugat-Európába egy öttagú banda, amelynek mindegyik tagját őrizetbe vették kedden - tette közzé a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.