Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Táborra gyűjt a Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete

2022.02.10
12:56
2022.02.10
18:51
Forrás
Pannon RTV
A nyárra tervezett programban közel 200 gyermek vesz majd részt.

A Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete az adománygyűjtéssel egyben ruhaosztást is tartottak. Lábbelik, ruhák, kicsiknek és nagyoknak, valamint játékok - ezek közül válogathattak a magyarkanizsaiak a piacon. A ruhaosztást a helyi Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládosok Egyesület szervezte. Volt, aki pénzt adományozott az egyesületnek, de sokan voltak, akik gyermekeik kinőtt ruháit cserélték be.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Jagić Erika, Magyarkanizsa: „Fontosnak tartom, mert aki kicsit szegényebb környezetből jön, talál a gyermekeinek szép ruhát, és amit az én gyermekeim kinőttek, azt elhoztam és becserélem, ha találok valamit ami tetszik vagy szép.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az adomány gyűjtéssel egybekötött ruhaosztás második alkalommal került megszervezésre. A Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete ilyen formában szeretne segíteni a magyarkanizsai lakosokon. A befolyt pénzösszeget pedig a nyáron megszervezésre kerülő tábora fordítják majd.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Máté Nikoletta, elnök, Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládosok Egyesület: „A magyarkanizsai nagycsaládos gyerekeknek szól leginkább, de a községbeli gyerekeket is szeretnénk bevonni a táborban a foglalkozások céljából. Lesz egy nappali táborunk a kisebb korosztálynak, és 8 és 16 éves korig lesz az éjszakai táborunk is, amely egy hetes lesz.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az egyesület a közeljövőben is várja az adományokat, akár pénzbelit, de gyermek és felnőtt kinőtt, de jó állapotban lévő ruhákat is szívesen fogad.

Magyarkanizsa
Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete
tábor
gyűjtés

Most

09:54, Frissítve: 10:01

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.