Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Támogatás a felsőoktatásban részt vevő fiataloknak

2022.12.03
12:31
2022.12.03
17:41
Forrás
Pannon RTV
15 tanulót támogat ösztöndíjjal felsőfokú tanulmányaik végzése során Magyarkanizsa önkormányzata.

A szerződések ünnepélyes aláírását tartották ma. A hallgatók a 2022/2023-as tanévben havi 12 ezer dinárt kapnak. 9 tanuló már a korábbi években is részesült ebben a támogatásban, míg 6 új hallgató most kap először ilyen juttatást az önkormányzattól.

Az eseményen köszönőoklevélben részesültek azon intézmények és cégek, amelyek az ösztöndíjasok kötelező, kéthetes szakmai gyakorlata során együttműködő partnerei voltak az önkormányzatnak.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Az ösztöndíj odaítélése mellett pont a gyakorlat megvalósítása a lényeg. Nyár folyamán van egy tíz munkanapos gyakorlati rész, amikor vagy állami intézményekben vagy vállalkozóknál, attól függően, hogy természetesen kinek milyen az oktatási profilja, kötelesek eltölteni tíz nap gyakorlatot. Ez első hallásra lehet, hogy teherként látszódik, úgy tűnik, mint egy plusz teher az egyetemisták számára, de én úgy gondolom, hogy egy plusz.”

Magyarkanizsa
felsőoktatás
ösztöndíj

Most

17:02, Frissítve: 17:11

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése az EU és a Nyugat-Balkán országai között a 2022. december 6-án megtartott tiranai értekezleten aláírt nyilatkozat értelmében – közölte a Regionális Együttműködési Tanács.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.