Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Támogatás a felsőoktatásban részt vevő fiataloknak

2022.12.03
12:31
2022.12.03
17:41
Forrás
Pannon RTV
15 tanulót támogat ösztöndíjjal felsőfokú tanulmányaik végzése során Magyarkanizsa önkormányzata.

A szerződések ünnepélyes aláírását tartották ma. A hallgatók a 2022/2023-as tanévben havi 12 ezer dinárt kapnak. 9 tanuló már a korábbi években is részesült ebben a támogatásban, míg 6 új hallgató most kap először ilyen juttatást az önkormányzattól.

Pannon RTV

Az eseményen köszönőoklevélben részesültek azon intézmények és cégek, amelyek az ösztöndíjasok kötelező, kéthetes szakmai gyakorlata során együttműködő partnerei voltak az önkormányzatnak.

Pannon RTV

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Az ösztöndíj odaítélése mellett pont a gyakorlat megvalósítása a lényeg. Nyár folyamán van egy tíz munkanapos gyakorlati rész, amikor vagy állami intézményekben vagy vállalkozóknál, attól függően, hogy természetesen kinek milyen az oktatási profilja, kötelesek eltölteni tíz nap gyakorlatot. Ez első hallásra lehet, hogy teherként látszódik, úgy tűnik, mint egy plusz teher az egyetemisták számára, de én úgy gondolom, hogy egy plusz.”

Magyarkanizsa
felsőoktatás
ösztöndíj

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.