Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Támogatás a mezőgazdasági társulások által szervezett rendezvényeknek

2019.05.31
16:11
Forrás
Pannon RTV
A tavalyihoz képest idén dupla akkora keretösszeggel, mintegy 2 millió dinárral tudja támogatni a mezőgazdasági társulások által szervezett rendezvényeket a szabadkai önkormányzat.

Az erről szóló szerződéseket ma írták alá a nyertesekkel.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

14 nyertes mezőgazdasági társulás képviselője írhatta alá ma a támogatási szerződéseket a szabadkai Városháza Kék termében. A győztesek között van a Ludas Közösségfejlesztő Egyesület is, amely a ludasi Fokhagymanapok megrendezésére kapott támogatást.

Kovács Gábor, alelnök, Ludas Közösségfejlesztő Egyesület, Ludas: „Ludason nagyon ismert a fokhagyma termesztés, és az idén is szeretnénk megszervezni -  immár sokadik alkalommal - a ludasi Fokhagymafesztivált. Ennek a rendezvénynek a lebonyolítására kértünk támogatást.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A pályázók száma évről évre növekszik, ezzel párhuzamosan idén a támogatások keretösszegét is sikerült növelni.

Osztrogonác Simon, mezőgazdasági ügyekkel megbízott tag, Városi Tanács, Szabadka: „Nagyon széles skálán mozog, hogy ki mire pályázott. A pályázható összeget az idén fölemeltük a költségvetésben, kétmillió dinár van előlátva. Ezt most ki is lőttük az idei évre. A maximum összeg kétszázezer dinár volt, amire pályázhattak.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A Szabadka város területén megvalósuló rendezvényeket már nemcsak a helyiek, hanem egyre több határon túlról érkező vendég látogatja - mondta az eseményen Horvát Tímea alpolgármester.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Azok a rendezvények, amelyek a pályázati összeg megtartása keretén belül realizálódni fognak, azok nemcsak helyi jellegűek. Gondolok itt a fokhagymafesztiválra, a szamárversenyre, a szüreti napokra, vagy a noszai napokra. Ezek már nem hazai jellegű rendezvények, hanem nemzetköziek is, hiszen Magyarországról is érkeznek vendégek, és azzal, hogy ezek az egyesületek ilyen módon továbbra is működtetni tudják magukat, hozzájárulnak ahhoz, hogy Szabadka Város nevét is tovább tudjuk vinni.”

A támogatásban részesülő rendezvények szervezői idén is több ezer látogatóra számítanak.

Szabadka
Osztrogonác Simon
Horvát Tímea
szamárverseny
fokhagymafesztivál
szüreti napok
Noszai Napok

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.