Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Attila

Támogatás a vállalkozó nőknek

2022.11.29
14:07
2022.11.29
19:26
Forrás
Pannon RTV
A nagy érdeklődésre való tekintettel Nagybecskerek Város a tavalyihoz képest idén megkétszerezte a női vállalkozások támogatására szánt összeget. Ma a városházán 25 vállalkozó nő vette át a támogatásról szóló szerződést.

Szerbiában a vállalkozások egyharmadát nők vezetik, de további támogatásra és biztatásra van szükségük. Nagybecskerek Város tavaly kezdte meg a vissza nem térítendő támogatások odaítélését a vállalkozó nőknek.

Simo Salapura, polgármester, Nagybecskerek: A tavalyi évhez képest az érdeklődés idén nagyobb volt, de növeltük a támogatásra szánt összeget is. Tavaly először hirdettünk meg támogatási pályázatot, kétmillió dináros keretösszeggel és 12 vállalkozó hölggyel írtunk alá szerződést, az idén pedig ez az összeg ötmillió dinár és 25 támogatási szerződést írtunk alá.

Pannon RTV/ Lukács Attila

A támogatás elsősorban a kezdő vállalkozók számára jelent sokat.

Tripković Melinda, vállalkozó, Nagybecskerek: Kozmetikai szalont nyitottam áprilisban, ebben az évben. Ez az első pályázatom. Ez a támogatás nekem nagyon sokat jelent a további munkában. Ezt a pénzt a felszerelésre költöm el.

Pannon RTV/ Lukács Attila

A támogatás célja nem csak az, hogy vállalkozásra bátorítsák a nőket, hanem hogy vállalkozásaik versenyképesek is legyenek.

Bálint Izabella, igazgató, Nagybecskereki Munkaadók Egyesülete: „Egy vásárló nem nézi azt, hogy ki a vállalkozó, hogy az nő vagy férfi. Itt nincsenek érzelmek, itt a harc egyforma, legyen az férfi vagy nő. És mivel a nőknek mégis egy picit nehezebb a szerepük is az életben, mivel anyukák is, feleségek is, újak az egész üzletben, akkor valami módon legalább így tudunk nekik segíteni.”

Pannon RTV/ Lukács Attila

Nagybecskerek önkormányzata jövőre is kiírja majd ezt a pályázatot, de tervezik a fiatal vállalkozók hasonló támogatását is.

Nagybecskerek
női vállalkozók

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 15:27

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.