Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Táncoló tavasz - találkozó a szabadkai Népkörben

2022.05.08
18:54
2022.05.08
19:45
Forrás
Pannon RTV
Két év után végre a régi formájában zajlott le ismét a sokéves hagyományú rendezvény - mondta Rumenyákovity Szilvia, a Népkör művelődésszervezője.

Táncoló tavasz címmel szerveztek zenés, táncos találkozót a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban, vajdasági vendégtáncegyüttesek részvételével. A műsorban Csonka Ferenc és zenekara kísérte a táncosokat.

A program egy regionális néptánctalálkozó, amelyen több mint 240 néptáncos lépett fel. Az eseményre meghívást kaptak a Népkör sokéves partnerintézményei is. „Jó barátai és olyan csoportok, akik szintén abban a szellemben vannak, hogy végre újra színpadra léphetnek, újra egy kicsit barátkozhatunk, kicsit visszahozhatjuk a régi találkozóknak a szellemiségét, úgyhogy ez a ma este célja, és hát természetesen egy nagyon gazdag tavaszi időszak vár minden csoportra, hiszen most kezdődnek a szemlék, fesztiválok újra kinyitották a kapuikat, úgyhogy a csoportoknak mondhatjuk, hogy ez egy első bemutatkozási lehetőség, itt a szeptemberi időszak óta” - nyilatkozta Rumenyákovity Szilvia.

Népkör
tánc
Rumenyákovity Szilvia

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.
09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.