Ugrás a tartalomra
Tanjug / Vlada AP Vojvodine / Andrej Pap

A tartományi kormányelnök megtekintette a szenttamási mesterséges tó építési munkálatait

2023.06.08
14:05
Forrás
Pannon RTV
Hangsúlyozta, Szenttamás egy kivételes jelentőségű vízgazdálkodási létesítményt kap, és folyamatban van a művelődési központ felújítása is, valamint készül a leendő ipari övezet.

Megtekintette a szenttamási mesterséges tó építési munkálatait Igor Mirović tartományi kormányelnök. A befejezés előtt álló tó 6 ezer hektár mezőgazdasági terület öntözését fogja biztosítani a környéken. A projektet az Abu Dabi Fejlesztési Alap pénzeli 2 millió 900 ezer euró értékben. A mesterséges tavat az Óbecse és Gombos közötti csatorna látja majd el vízzel az új szivattyútelepen keresztül.

Mirović elmondta, eddig 18 projektet fejeztek be a vajdasági öntözőrendszer kiépítése keretében, amit szintén az említett alap finanszíroz. Ha megvalósítjuk a még fennmaradt 12 projektet, köztük ezt a szenttamási szivattyútelepet is, 103 ezer hektár szántóföldre tudunk majd vizet juttatni, és ezzel növelni a terméshozamot – mondta a tartományi kormány elnöke.

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.