Ugrás a tartalomra
Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság, szerződéskötés
Pannon RTV

Tartományi támogatások a vajdasági önkormányzatoknak

2018-01-31
18:40
2018-01-31
19:04
Forrás
Pannon RTV
Huszonhat város és község 36 projektje nyert támogatást a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság pályázatán. A szerződéseket ma írták alá Újvidéken, összértékük mintegy 2,3 milliárd dinár.

Zenta község 26 millió dináros támogatást kapott. Ebből két utca aszfaltozását tudják megoldani a város területén. Körülbelül 60-80 nap múlva kezdődnek meg a munkálatok. Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Mi szeretnénk, hogy a 2018-as év szeptemberéig készüljenek el. Természetesen ez a kivitelezőtől is függ, de bízunk benne, hogy sikerül ezt a két utcát addig befejezni. Bízunk benne, hogy a következő pályázatoknál még több utcára tudunk biztosítani anyagi támogatást, hiszen Zentán a csatornahálózat szinte teljes mértékben ki  van építve, és most a legfontosabb beruházási programunk a szilárd útburkolattal való lefedése.”

Topolya község 50 millió dináros támogatást nyert infrastrukturális beruházásokra. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „A termelésre bevezető út és a kivezető út nem lehet egy és ugyanaz. Tehát nem körfogalomról van szó, hanem egy útról, ami egyirányú kell, hogy legyen. Így lesz a keleti bekötővel összekötve, erre kaptuk az 50 millió dinárt.”

Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság, Igor Mirovic

A pályázók között a legnagyobb igény az úthálózat fejlesztésére van. Nagy Ottó, igazgatóhelyettes, Nagyberuházási Igazgatóság: „A magyar érdekeltségű önkormányzatok is sikeresen pályáztak ezen a kiíráson, így a vízhálózat fejlesztésére Törökkanizsa közel 26 millió dinárt nyert, az úthálózat felújítására, kiépítésére Kishegyes község 31 millió dinárt, Csóka 15 millió dinárt, Magyarkanizsa 24 millió dinárt, Zenta pedig közel 26 millió dinár értékben nyert támogatást. Az ipari parkok felújítására, rendezésére Topolya község 50 millió dinárt nyert ezen a pályázaton, gazdaságfejlesztésre vagy turisztikai fejlesztésre Szabadka a palicsi Nagypark felújítására kapott 55 millió dinárt. A becsei Sportcsarnok felújítására közel 30 millió dinárt sikerült biztosítani.”

Igor Mirović tartományi kormányelnök kiemelte, hogy jelentősen növekedett a nagyberuházások száma Vajdaságban. „Erősítjük a vajdasági építőipart. Első alkalommal sikerült elérnünk Vajdaság Autonóm Tartomány költségvetésén keresztül, hogy megemeljük az úgynevezett nagyberuházások arányát, ami az elmúlt években 20, 22, 23 százalék körül mozgott. Idén megközelítettük a 37-38 százalékos arányt. Ez hosszú távon is így fog maradni, legalábbis az én mandátumom végéig.”

Igor Mirović hozzátette, hogy a következő pályázat már július elejére várható.

önkormányzatok
tartományi támogatás
Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.