Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Tatarozzák a zentai Városháza homlokzatát

2018-08-22
21:42
2020-03-13
17:18
Forrás
Pannon RTV
Második szakaszához érkezett a zentai Városháza felújítása. Tavaly befejezték az első fázist, az épület központi kupoláját tatarozták. Most a homlokzat van soron.

Már augusztus eleje óta állnak az állványok a Városháza kupolájának bal oldalán. A helyiek örülnek a felújításnak. Rúzsa Mária: „Számomra ez logikus volt, hiszen egy ekkora épületet nem lehet egybe, vagyis egyszerre felújítani, hanem szakaszokban. Úgyhogy vártuk, hogy elkezdjék a folytatást is.”

Bodnár Lonetta: „Egy éve költöztem Zentára. Már akkor egy nagyon rendezett városnak tartottam, és nagyon örülök annak, hogy folyamatosan újítják, szépítik ezt a várost. Úgyhogy nagyon örülök annak, hogy a Városházát is folytatják, a Városházán az építkezéseket és a renoválásokat.”

A munkálatok második fázisában a kupola bal oldalán lévő homlokzatot újítják fel. Ennek értéke csaknem 13 millió dinár. Ebből 6 millió dinárt a köztársaság, a többi 7 millió dinárt pedig Zenta község önkormányzata biztosítja. Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta Község: „A homlokzat felújítás, a vakolat felújítás, szintén sárga színnel való lefestése. Utána a nyílászárók külső cseréje is megtörténik, vagy java részének cseréje. Tehát megfelelő hőszigetelő üveggel lesznek ellátva az ablakok a jövőben.”

Tavaly a renoválás 29 millió dinárból valósult meg, amelyet teljes egészében a Zentai önkormányzat állt.

Zenta
Városháza
Czegledi Rudolf

Most

21:47, Frissítve: 22:05

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.