Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Technikai felszereléssel újult a Cnesa

2020-01-28
10:56
2020-01-28
16:39
Forrás
Pannon RTV
Egyéb berendezéssel is bővült a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény. A Szerbiai Filmközpont pályázatának köszönhetően új hangrendszer és vetítővászon is került az intézménybe.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai intézmény a Szerbiai Filmközpont pályázatán másfél millió dináros támogatásban részesült. Ez mellé az önkormányzat biztosított önrészt, háromszázezer dinár értékben. 

Egy 8x4 méteres filmvászonnal újult a terem, amely 3D-s vetítésre is alkalmas lesz majd egyszer. - magyarázta  Nadrljanski Tornai Erika, a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény igazgatója, és folytatta: „Ugyanakkor megújult a teljes audiorendszere ennek a teremnek, 12 hangszóró került felszerelésre a terem mindegyik oldalán és ezzel már úgy gondoljuk, hogy igazi moziélményt tudunk azoknak biztosítani, akik eljönnek majd ide hozzánk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám
Pannon RTV/Molnár Ádám

A további tervek között szerepel egy modern, digitális kivetítő beszerzése, valamint a terem 320 ülőhelyének cseréje, emellett a teljes padlózat megújítása. A magyarkanizsai önkormányzat munkatársai fontosnak tartják a művelődési épületek fejlesztését - nyilatkozta Fejsztámer Róbert polgármester: „A művelődési házainkat a község teljes területén, mint közösségi teret támogatni kell, és ha felújítási törekvések vannak, márpedig a Cnesa részéről voltak ilyen elképzelések és pályázatok, akkor ezeket a fejlesztési törekvéseket mindenféleképpen az önkormányzatnak támogatnia kell.”
 

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az intézmény nem csak belülről, hanem kívülről is megújult tavaly. Az épületet energetikai szempontból is felújították. A hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a kazáncsere és a központi fűtés rendszerének modernizációja is megtörtént.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Ennek a beruházásnak az összértéke 13,2 millió dinár, amelynek hetven százalékát az energetikai minisztérium, harminc százalékát pedig az önkormányzat biztosította.

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
technikai felszerelés
Nadrljanski Tornai Erika

Most

16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.