Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A telekkönyvek digitalizálásáról egyeztettek Nagybecskereken

2021.09.15
13:43
2021.09.15
15:54
Forrás
Pannon RTV
A cél az, hogy az ingatlan-nyilvántartási ügyintézést elektronikus úton lehessen végezni.

A telekkönyvek folyamatban levő digitalizálásáról egyeztettek ma az illetékesek Nagybecskereken. Simo Salapura polgármester Borko Draškovićot, a Köztársasági Geodéziai Intézet igazgatóját fogadta, majd megbeszélést tartottak a közép-bánáti önkormányzatok képviselőivel.

A cél az, hogy az ingatlan-nyilvántartási ügyintézést elektronikus úton lehessen végezni. A tolóablak helyet számítógép vagy mobiltelefon segítségével.

Borko Drašković, a Köztársasági Geodéziai Intézet igazgatója: "Néhány éve azt a feladatok kaptuk a szerbiai kormánytól, hogy előbbre léptessük a földügyi adminisztrációt Szerbiában úgy, hogy az áttekinthetőbb, hozzáférhetőbb, megbízhatóbb és hatékonyabb legyen. Ezen a Világbankkal együtt dolgozunk. Technikai szemszögből eljutottunk a harmadik, utolsó szakaszba, amelynek a megvalósítása most szeptemberben kezdődik. Ezt külön megelégedéssel jelentem be itt, Nagybecskereken, hiszen mint nemrég közzétettük, ez a legjobb kataszteri község Szerbiában."

Nagybecskerek
telekkönyv
digitalizálás

Most

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.