Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Télen is csobbanjunk a rózsaszín, sós vízben!

2022.02.11
21:26
2022.02.14
10:38
Forrás
Pannon RTV
Topolya község gazdaságának jelentős ága az idegenforgalom, főként a fürdőturizmus.

A Bácskossuthfalván található Reki medencéi és tágas, füves kertje nyáron várja a látogatókat, akárcsak a tópart, ahol nem csak a fürdőzni vágyók, de például a horgászok is jól érezhetik magukat. A topolyai Vénusz fürdő gőzerővel épül, a tervek szerint itt majd a diákok is úszhatnak, hiszen együttműködnek az iskolával. A várható fejlesztésekről és a turizmusban rejlő lehetőségekről a polgármesterrel, Szatmári Adriánnal beszélgettünk a Közügyekben, riporterünk pedig a Pacséri Gyógyfürdőt mutatja be, mely télen is látogatható.

Pannon RTV

A Pacséri Gyógyfürdő Topolya közvetlen közelében fogadja látogatóit. Gyógyvizű tófürdővel és fedett medencékkel is rendelkezik. Az itt felszínre törő hévíz nemcsak Vajdaságban, hanem Európának ebben a részében is egyedülállónak számít.

A fürdő egyediségét a tó furcsa színe adja. A lilás-rózsaszínes víz varázsa miatt sokan ellátogatnak a településre. Másik sajátossága, hogy vize literenként 22 g sót tartalmaz, tehát annyira sós, mint a tenger. A meleg termálvíz 1400 méter mélységből érkezik, útközben különböző kőzetrétegeken szűrődik át, ásványi anyagokban gazdaggá válik, aminek köszönhetően a fürdőlátogatás frissítő és maradandó élményt nyújt. A különleges tulajdonságú víz mindenekelőtt csont és bőrbetegségek és a reuma ellen hatékony, de érrendszeri problémáknál, valamint a sérülések utáni felépülésben is kiemelkedő szerepe van.

A fedett medencék télen is igénybe vehetők, 200 fürdőző befogadására alkalmasak. Vízmélységük változó, középen 1,6 méter, medreit kavicsok borítják, amelyek kellemes érzést nyújtanak talpunknak. Tulajdonságait és összetételét tekintve a 72 Celsius fokos víz ásványi anyag tartalma igen magas. Tartalmaz nátriumot, jódot, szulfátokat, brómot és még sok másik, egészségünkre hasznos ásványt. A víznek az illata is különleges, főleg a jód érzékelhető a levegőben. A termálvíz ideális, 30-35 fokosra hűl le, mire eljut a medencébe.

Pacsér
Pacséri Gyógyfürdő
pacséri termálfürdő
Bácskossuthfalva
Bácskossuthfalva
REKI
Szatmári Adrián
Szabolcski Szabolcs

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.