Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A Telep napját ünnepelték Újvidéken

2022.11.06
12:32
2022.11.06
16:10
Forrás
Pannon RTV
7. alkalommal ünnepel együtt az újvidéki magyar közösség a Telep városrészben. A résztvevők verssel, tánccal és énekekkel készültek a Telep Napja elnevezésű rendezvényre.

A Telep magyarságának apraja-nagyja összejött ünnepelni Újvidék városrészének napját. Táncok, versek, énekek hangoztak el. Óvodások, de egyetemisták is színesítették az ünnepi műsort.

Kormányos Tea, fellépő, Újvidék: „Tavaly óta vagyok a csoport tagja, most somogyi dalokkal lépek fel.”

A hagyományos rendezvénynek minden évben a Petőfi Sándor Magyar Művélődési Központ adott otthont, de idén az Európa Kollégium dísztermében rendezték meg az ünnepséget.

Király Károly, megbízott igazgató, Petőfi Sándor Magyar Művélődési Központ: „Újvidék város felújítási munkálatokat végez az épületen és emiatt nem tudtuk ott megszervezni az eseményt, de biztosak vagyunk, hogy a jövő év folyamán a Telep Napok már a felújított Petőfi Sándor Magyar Művélődési Központban lesznek.”

A rendezvény fő célja a hagyományok és a magyar nyelv ápolása, valamint hogy összetartsa a környékbeli magyarságot.

Szentmártoni Renáta, alelnök, Dunastart Egyesület: „Megünnepeljük azt, hogy itt lehetünk, együtt lehetünk, ápoljuk az anyanyelvünket, a kultúrát a hagyományainkat és a műsort megtekintve látható lesz, hogy a művészetet is igyekszünk kiemelni. Tehát az a cél, hogy erősítsük a közösséget és, hogy mindenki aki telepi, vagy telepinek tekinti magát jól érezze magát.”

A Telep Napja rendezvény a Dunastart Egyesület szervezésében valósult meg. Az egyesület a fiatalokra fókuszál és ennek tükrében szervez különböző aktivitásokat.

Kocsár-Gyalai Edit, elnök, Dunastart Egyesület: „A Dunastart a fiatalokra összpontosít és rendezvényeket szervez, következő rendezvényünk az adventi koszorú készítése amit november 26-ra tervezünk.”

A családias hangulatú ünnepet Újvidék városának önkormányzata támogatta.

telep
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:03, Frissítve: 07:32

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében helyi idő szerint csütörtökön New Yorban - erősítette meg a volt elnök ügyvédje.
06:57

Földrengés volt Ausztriában

Földrengés volt Ausztriában, a 4,1-es erősségű földmozgást Sopron térségében a lakosság is érzékelte - közölte a magyar Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
21:03, Frissítve: 21:09

Luxus hajóút Európán keresztül

Luxushajókázás a Dunán - két hét, tíz ország, városnéző séták, borkóstolók, túrázás. Vajon mennyibe kerül mindez, és kik élnek a lehetőséggel?
20:32, Frissítve: 20:38

Tojásból műalkotás

Kádár Tünde a csipkézett tojások nagymestere. Évek óta elkötelezetten és fáradhatatlanul gyártja a tojásokat a húsvéti időszakot megelőzően. A csipkézett tojások rendkívül mutatósak, de nagy munkát igényelnek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.