Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Teljes egészében megújul az adorjáni vízvezeték-hálózat

2017-11-28
17:34
2017-11-28
17:46
Forrás
Pannon RTV
A felújítás során a régi azbeszt-cement csöveket polietilénekre cserélik le.

Befejezéséhez közeledik az adorjáni vízvezeték-hálózat cseréjének harmadik, utolsó fázisa. Ma kora délután a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót az illetékesek.    

Adorján vízhálózatának felújítása mintegy öt évvel ezelőtt kezdődött és most már a befejezés előtt áll. Takács József, a horgosi Tisza Menti Vízművek karbantartási részlegének vezetője: „Jelenleg a harmadik fázis munkálatai folynak. Most a Tito marsall utcában vagyunk, ahol még mintegy 300 méter van ahhoz, hogy teljes mértékben befejezzük ezt a hosszú utcát. Ha ezzel a harmadik fázissal elkészülünk, akkor az egész Adorjánon egy korszerű vízhálózat lesz.”

Adorján, vízvezeték-hálózat

A harmadik fázis felújítási munkálatai mintegy 7 és fél millió dinárba kerültek, amit a tartomány és a községi önkormányzat közösen pénzelt. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere nagyon fontosnak tartja, hogy a község minden településén történjenek ilyen jellegű fejlesztések. „Ha minden évben tudjuk követni ezt a tempót, tudunk valamennyit hozzárakni darabonként a község ilyen jellegű infrastruktúrájához, és akkor itt még nem is említettem a magyarkanizsai szennyvíztisztítót, ami szintén az elkövetkező két-három évben kell, hogy kiépüljön, akkor úgy gondolom, hogy ezen a területen is egy vezető szerepet tud betölteni Magyarkanizsa község.”

A vízművek illetékese elmondta még, hogy az adorjániakat két kút látja el vízzel, de mivel közülük az egyik már eltömődött és a második is akadozva működik, a vízvezeték-hálózat felújítását követően egy új kutat is fúrnak a faluban.

Adorján
vízvezeték-hálózat

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.