Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Telt ház van a szabadkai befogadó központban

2022.07.06
15:21
2022.07.06
16:50
Forrás
Pannon RTV
A rendőri jelenlétnek köszönhetően kevesebb migránst látni napközben Makkhetesen, mint az elmúlt időszakban. A helyiek szerint a migránsok más útvonalon próbálnak meg eljutni a magyar határhoz.

Viszonylagos nyugalom van Szabadka Makkhetes Helyi Közösségében. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a városrészt, a migránsok emiatt más útvonalakon közelítik meg a határt. András háza az erdő mellett van, gyakran látott korábban nagyobb migránscsoportokat is a környéken. „Most nem lehet őket nagyobb csoportokban látni, kettő-három esetleg, de volt, hogy ötvenen is mentek egy csoportban, meg még ötvenen felül is volt. Most nem, most nyugodt.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Makkhetes Helyi Közösség tanácselnök-helyettese szerint jó az együttműködés a hatóságokkal, lakossági bejelentéseikre reagálnak és elszállítják a migránsokat. A rendőrök folyamatosan járőröznek a főbb utakon, de az illegális bevándorlók és az őket szállító taxisok már más útvonalakat használnak.

Tuza Attila, tanácselnök-helyettes, Makkhetes Helyi Közösség, Szabadka:

„ - Az emberek félnek, bizonytalanság érződik bennük. A helyzetet meg kellene oldani. Amikor elkezdte a rendőrség, azt be kellett volna fejezni, és a nép is így vélekedik. Most, akit kiraknak migránsokat, nem a megszokott útvonalon, kisebb utcákban, családok közé rakják ki, ez problémát jelent mindenkinek.
- Napi szinten mennek a rendőrök, a rabszállítók. Összeszedik őket, elviszik?
- Összeszedik, hála Istennek, együttműködnek, ilyen probléma nincs. Egyedül az, hogy ők kirakják a befogadóközpontban és mint a pingpong, dobódnak vissza. Ezt lefelé kell vinni, a határon túl.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A szabadkai befogadóközpontban telt ház van. A migránsok már a 80-100 személy befogadására tervezett létesítmény udvarán is táboroznak, valamint a környező nádasban is. Azt mondják itt biztonságban vannak. Egyesek ettől függetlenül át akarnak jutni a határon. Az óvatosabbak azonban inkább a táborban várnák ki a feszültség lecsillapodását.

Pannon RTV/Csipak Edvin

A szabadkai befogadóközpont nem zárt létesítmény. Azok a migránsok, akik más táborokból vagy az erdőből érkeznek, vagy a rendőrök hozzák őket ide, bármikor elhagyhatják azt.

Szabadka
illegális bevándorlók

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.