Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Temerin: Elmarad a szennyvíztisztító kiépítése

2020-10-20
13:03
2020-10-20
17:41
Forrás
Pannon RTV
Jelentős változások történtek a községi költségvetésben.

Elmarad a temerini szennyvíztisztító kiépítése, valamint a kápolna és az ifjúsági otthon felújítása is. Jelentős mértékű átcsoportosításokat eszközöltek Temerin község 2020-as évre vonatkozó költségvetésében. A tervezetthez képest 142 millió dinárral kevesebb pénz áll rendelkezésre. Ez főként a koronavírus-járvány okozta gazdasági aktivitás csökkenésének eredménye - részletezte Pásztor Róbert, a községi képviselő-testület elnöke. Hozzátette, a pótköltségvetési terv 1 milliárd 266 millió dinár értékű, ami 10 százalékos visszaesést jelent az eredeti tervekhez képest. Hozzátette, azok a beruházások amelyek idén nem valósultak meg, szerepelni fognak a jövő évi munkatervben.

Pásztor Róbert, elnök, KKT, Temerin: „Ami a kápolnát illeti, az újév után nem is, hogy kérésünk, de követelésünk a koalíciós partnereink felé, hogy ha a ravatalozót elkezdtük, akkor fejezzük is be. A szolgálat készíti elő a közbeszerzést, feladatokra szétbontva. Az ifjúsági otthon felújítása nem várathat magára. Nem csak a civil szervezetek használják, de az a szociális központ székhelye is ott van. Az irodák is ott vannak. Beázik, ne mondjam, hogy a tető milyen állapotban van. Több mint 60 millió dináros beruházásról van szó. Ha véletlenül nem lehet az egészet befejezni, de legalább az első fázist csináljuk meg.”

Temerin
szennyvíztisztító
Pásztor Róbert
költségvetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.