Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Temerin: húsvéti ajándék a hittanos gyerekeknek

2022.04.17
12:42
2022.04.17
17:18
Forrás
Pannon RTV
A temerini egyházközség húsvéti ajándékaként a hittanos gyerekek egy kisebb játszóteret kaptak a plébánia udvarában. Hamarosan padokat is kihelyeznek köré, hogy a szülők leülhessenek, amíg a gyerekek játszanak.
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A gyerekek már ki is próbálták a játékokat. Legtöbben hintázni szeretnek, de a csúszdának, a mászókának, és természetesen a libikókának is nagyon örülnek. Paróka Ibolya, Temerin: „Van libikóka, csúszda, hinták, kötelek, és a misék után szabad játszanunk.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A játszótér a szülők felelősségére használható hittanok előtt és után, illetve vasárnaponként a diákmise után 10 óráig, valamint a nagymise után 12 óráig. Varga Laura, Temerin: „Iskola után nagyon jó ide jönni, meg misék után is.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A játszótér a hívek adományaiból épült. Szöllősi Tibor, plébános, Temerin: „Ez egy nagy esemény, pont húsvéti ajándékként tudjuk ezt a gyerekeknek átadni. Múlt vasárnap, virágvasárnapon áldottuk meg, így a gyerekeknek már láthatóan nagyon nagy öröm, hogy van hol játszani, van hol beszélgetni, futkározni. Úgyhogy nagyon élvezik.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A játszótér köré most gumipadlózatot szeretnének tenni, hogy biztonságos legyen a játék, illetve hamarosan padok is érkeznek, így a szentmisék után, amíg a gyerekek játszanak, a szülők is leülhetnek beszélgetni.

Temerin
Szöllősi Tibor
játszótér
húsvéti ajándék
hittan
gyerekek

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.

Népszerű