Ugrás a tartalomra

Temerin: húsvéti ajándék a hittanos gyerekeknek

2022.04.17
12:42
2022.04.17
17:18
Forrás
Pannon RTV
A temerini egyházközség húsvéti ajándékaként a hittanos gyerekek egy kisebb játszóteret kaptak a plébánia udvarában. Hamarosan padokat is kihelyeznek köré, hogy a szülők leülhessenek, amíg a gyerekek játszanak.

A gyerekek már ki is próbálták a játékokat. Legtöbben hintázni szeretnek, de a csúszdának, a mászókának, és természetesen a libikókának is nagyon örülnek. Paróka Ibolya, Temerin: „Van libikóka, csúszda, hinták, kötelek, és a misék után szabad játszanunk.”

A játszótér a szülők felelősségére használható hittanok előtt és után, illetve vasárnaponként a diákmise után 10 óráig, valamint a nagymise után 12 óráig. Varga Laura, Temerin: „Iskola után nagyon jó ide jönni, meg misék után is.”

A játszótér a hívek adományaiból épült. Szöllősi Tibor, plébános, Temerin: „Ez egy nagy esemény, pont húsvéti ajándékként tudjuk ezt a gyerekeknek átadni. Múlt vasárnap, virágvasárnapon áldottuk meg, így a gyerekeknek már láthatóan nagyon nagy öröm, hogy van hol játszani, van hol beszélgetni, futkározni. Úgyhogy nagyon élvezik.”

A játszótér köré most gumipadlózatot szeretnének tenni, hogy biztonságos legyen a játék, illetve hamarosan padok is érkeznek, így a szentmisék után, amíg a gyerekek játszanak, a szülők is leülhetnek beszélgetni.

Temerin
Szöllősi Tibor
játszótér
húsvéti ajándék
hittan
gyerekek

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.