Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán/illusztráció

Térfigyelő kamerákat helyeztek üzembe Horgoson

2020-09-11
13:00
2020-09-11
18:06
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa után a határ menti településen is növelni szeretnék a közbiztonságot. A beruházás értéke 1,6 millió dinár.

A futballpályához vezető úthoz és a körforgalomhoz kerültek kamerák. Az elmúlt években számos betörés történt Horgoson. A most felszerelt kamerák elsősorban a közbiztonságot növelik majd a helyiek szerint. Tóth Zoltán, Horgos: „Egyike a legforgalmasabb területeknek itt a futballpálya környéke, valamint a Horgos központ környéke és a legtöbb betörés is itt történt a környéken.”

Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

A kamerák széles felbontásúak és napi 24 órában készítenek felvételt. Torma Varga Csaba, a kivitelező cég koordinátora: „A körforgalomhoz elhelyeztünk három kamerát, ami rendszámtábla felismeréssel van kitervezve. Itt Horgoson a focipálya felé vezető úton is vannak térfigyelő kamerák, és itt egy van, ami a rendszámtábla-figyelést végzi, képeket és videókat is rögzít.”

Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

A helyi közösségek maguk határozhatták meg, hogy hova kerüljenek a kamerák az adott településen. Sors Róbert a horgosi helyi közösség tanácselnöke elmondta, hogy a lakossággal konzultálva közösen döntöttek arról, hogy hova kerüljenek a térfigyelő kamerák. „Azokon a területeken, ahol a bűnözés és azokon a területeken, ahol nagy az átmenő forgalom a falunk területén és szerettük volna, ha ezeket a területeket bizonyos szinten kontroll alatt lehet tartani, felügyelni és ezáltal, lehet, hogy egy kicsit visszaszorítanánk a bűnözést is.”

Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

Magyarkanizsán az elmúlt időszakban 13 térfigyelő kamerát szereltek fel, most Horgosra is pontosan ennyi került, a kispiaci temetőnél pedig 3 térfigyelő kamera üzemel. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Természetesen, ezek a kamerák az mellett, hogy 24 órában figyelik a történéseket és vannak olyan kamerák, amik nem csak a mozgást, hanem a rendszámtáblákat és a gyorshajtást is figyelik, ezek a rendszerek természetesen hamarosan integrálva lesznek a rendőrség központi rendszerébe, úgy hogy valójában ezzel nem az önkormányzat fog foglalkozni, hanem a belügyi szervek.”

A község területén tehát három településen helyeztek ki kamerákat, a beruházás összértéke pedig több mint 3 millió dinár, melyet teljes egészében az önkormányzat finanszírozott.

Magyarkanizsa
kamerák
térfigyelő kamerák
Horgos

Most

22:55, Frissítve: 07:16

Visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétfőtől hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.