Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Termelők pályázhatnak támogatásra Topolyán

2019-10-04
15:58
2019-10-04
16:29
Forrás
Pannon RTV
Október végéig pályázhatják meg a termelők Topolya község mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatását.

Az elosztásra kerülő összeget egy millió dinárral növelték a tavalyihoz képest, ami azt jelenti, hogy idén a támogatási keretösszeg 14 millió dinár.

Német István több mint 30 éve foglalkozik méhészettel. Mivel meglehetősen nagyok a költségek, hasznosnak tartja a támogatásokat. Legutóbb két évvel ezelőtt igényelt köztársasági támogatást eszközbeszerzésre: „Az idei évben a topolyai község kihirdette a pályázatot, azon is részt szeretnék venni, mivel ismételten vásároltam még egy pár új kaptárt komplett felszereléssel meg a többi tartozékkal. Majd meglátjuk, hogyan lesz, nagyon fokok örülni, ha sikerül a pályázat.”

A bajsai Bacsa Róbert földműveléssel és sertéstenyésztéssel foglalkozik. Hízókat nevel, a támogatás neki is jól jön: „A pályázat, ami most van, az állatorvosi költségtérítés jól fog jönni, mivel az állatorvosi felügyelet mindig kell, és ez nagyobb tétel.”

A mezőgazdasági pályázat részleteiről Szatmári Adrián, a községi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság elnöke beszélt. Idén nyolc támogatási formára pályázhatnak a gazdák. Egyebek mellett az állatorvosi szolgáltatások költségeinek megtérítésére szarvasmarha és sertéstenyésztőknek, piaci standok bérlésére és kamattámogatásra is. A maximálisan megítélhető támogatások összege 15 és 50 ezer dinár között mozog.

Szatmári Adrián, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság elnöke: „A méhészeti eszközök beszerzése egy új támogatási forma, ez eddig nem volt. Itt a keretösszeg 750 ezer dinár és a maximálisan megítélhető támogatások összege. Az összes többi támogatási forma már megjelent a korábbi években is, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság úgy találta, hogy ezek fontosak és érdekesek lehetnek a mezőgazdasági termelők számára.”

Az illetékes kiemelte, hogy a tavalyi évhez képest idén egy millió dinárral növelték a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási keretösszeget, 13-ról 14 millió dinárra. A Topolya községben élő termelők október 31-éig pályázhatnak.

Topolya
támogatás
Szatmári Adrián

Most

21:47, Frissítve: 06:38

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.