Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Illusztráció

Természetközeli kerékpáros hálózat határon átnyúló közös fejlesztése

2021.06.11
14:22
2021.06.11
16:28
Forrás
Pannon RTV
15 kilométer kerékpárút épülne ki Röszke és Magyarkanizsa között a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Ecobikenet projekt részeként. A beruházást Szeged és Röszke, valamint Magyarkanizsa önkormányzata valósítaná meg.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A EuroVelo nemzetközi kerékpárút-hálózatának tizenegyedik vonala Norvégiából Görögországba halad. Az útvonal Magyarországon és Szerbián is áthalad. Ezért a határ menti Szeged, Röszke és Magyarkanizsa önkormányzata közösen vesz részt a kerékpárút fejlesztésére irányuló programban.

Dávid József, koordinátor: „Ami Magyarkanizsa önkormányzat része, az az, hogy a Horgoson meglévő kerékpárutat kibővítsük, és egészen Horgos falu végéig meg fog valósulni egy kerékpárút, ami több mint 1800 méter hosszú.”

A magyarországi partnertelepülés Röszke, a központtól a kishatárátkelőig építi majd ki a kerékpárutat. Az adott szakaszon két szervizpont is helyet kapna. Továbbá a szegedi önkormányzat támogatásával kerékpárállomásokat telepítenének. A projekt fő hordozója a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság.

Vígh Lóránd, a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság munkatársa: „A célkitűzés egy olyan tervdokumentációnak az elkészítése, ami alapjául szolgál egy kerékpárútnak a kiépítéséhez. Horgoson keresztül a hiányzó szakaszok épülnek ki, mert valójában létezik bicikliút Horgos, Magyarkanizsa területén, viszont azokat, amik még nincsenek kiépítve és igény lenne rá, majd ezeket az útszakaszokat foglalja magában ez a tervdokumentáció, és a kiépítése egy következő fázisban fog bekövetkezni.”

A tervek szerint összesen 15 kilométer hosszú kerékpárút épül ki. A Tisza-menti útszakasz turisztikai táblákkal is bővül.

kerékpárutak
Magyarkanizsa
képzés
Dávid József
koordinátor
Víg Lóránd
Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság

Most

17:32, Frissítve: 17:41

Két támadóval a magyarok a portugálok ellen

Marco Rossi szövetségi kapitány két támadót, Szalai Ádámot és Sallai Rolandot is a kezdőcsapatba nevezte a magyarok portugálok elleni nyitómérkőzésén a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
15:53, Frissítve: 16:56

Vučić: Nem ismerjük el Koszovó függetlenségét

Szerbia és Koszovó képviselői Brüsszelben tárgyaltak. A megbeszélés után Aleksandar Vučić kiemelte, hogy Kurti azért jött Brüsszelbe, hogy kijelentse, semmiben sem fog megállapodni, és hogy megtudja mikor ismerjük el Koszovó függetlenségét.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.