Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

A tervezettnél is jobban halad a koronavírus elleni oltás Szabadkán

2021.01.29
14:04
2021.01.29
16:47
Forrás
Pannon RTV
A legfrissebb adatok szerint eddig 5.810 személy vette fel a vakcinát, ez pedig 1.285-tel több, mint az előzőleg tervezett. A média munkatársait is behívták. A Pannon RTV-ből is megkapták néhányan az oltást.

A szabadkai új városházán legközelebb hétfőn lesz oltás, a hétvégén ugyanis fertőtlenítést végeznek. Fontos tudni, hogy továbbra is csak azok vehetik fel az oltást, akik regisztráltak és időpontot kaptak a vakcinnációra.

Továbbra is folyamatosan oltják az embereket a koronavírus elleni vakcinával a szabadkai új városházán, azonban kedd óta csak azok vehetik fel az oltóanyagot, akiket értesítettek, vagyis időpontjuk van. Az érkezők a kínai Sinopharm által gyártott védőoltást vehették fel. Remes Ilonka és Gömöri Tibor is megkapta az oltást.

Remes Ilonka, Szabadka:
„- Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy felvesszük, mert a gyerek külföldön van, meg a testvéreim, meg a rokonok is. Mi minden évben szoktunk kimenni. Meg az egészség miatt is, a vírus miatt.
- Most hogy érzi magát?
- Jól, hála Istennek. Jól vagyok, semmi érzés, semmi, úgyhogy jól. Ennek nagyon örülök, hogy fel tudtam venni, semmi probléma.”

Gömöri Tíbor, Szabadka:
„- Elsősorban az asszony rábeszélt, másodsorban, hogy bírjunk a gyerekekhez menni külföldre.
- A vakcina beadása után érez valamilyen mellékhatást?
- Eddig még nem. Most, hogy később majd érzek-e, azt nem tudom.
- Tehát jól érzi magát?
- Jól, úgy, mint az előbb, vakcina előtt.”

A Szerbiai Újságírók Egyesülete két héttel ezelőtt kérte azt, hogy a világ több országához hasonlóan Szerbiában is tekintsenek az újságírókra veszélyeztetett csoportként. Aleksandar Vučić szerb elnök összhangban a javaslattal arra kérte a kormányt, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket, így a médiában dolgozók is korábban vehették fel az oltást. A Pannon RTV több munkatársa is élt a lehetőséggel, felvették a kínai vakcinát.

Beke Róbert, munkatárs, Pannon RTV: „Örülök, hogy felvehettem bármelyiket, mert tudjuk, hogy elég vakcinahiány van a világban. Ha épp másik lett volna elérhető, akkor azt is választottam volna. Bevallom, hogy csak ezt jelöltem be, mert gondoltam, hogy akkor leghamarabb sorra kerülök. A másik pedig, ez egy régi módszerrel készült vakcina, ha jól tudom legyöngített vírusokról, vagy szinte hatástalanított vírusokról van szó. Mondhatni ez egy klasszikus módszer, ez nem azt jelenti, hogy a többivel gond van, ami ilyen forradalmi újítás, de én megbízok ebben.”

Szalai Adrián, munkatárs, Pannon RTV: „Ezt a vakcinát azért vettem fel, mert ezáltal úgy érzem, hogy önmagam és környezetem egészségéért is tenni tudok, illetve hogy környezetemet meg tudom védeni azáltal, hogy én nem kapom el, illetve nem fertőzök. Teljes mértékben jó tapasztalataim vannak eddig ezzel a vakcinával, semmiféle mellékhatást nem érzékelek. Teljes mértékben megbízom benne.”

A délelőtti órákban az idősebbek vették fel a koronavírus elleni védőoltást. Dr. Melita Sabolčki Terzija, az oltóhely vezető orvosa elmondta, több vizsgálaton is átmennek a jelentkezők, mielőtt megkapják a vakcinát. „A kínai vakcinát kapják, a Sinopharmtól, és eddig nem számoltak be komolyabb mellékhatásokról. Az érkező páciensnek először megmérik a testhőmérsékletét, utána regisztrál, ezt követően pedig bemegy az orvoshoz. Az orvos esetleges súlyos allergiás tünetekről és betegségre utaló jelekről kérdezi, hogy korábban kiheverte-e a koronavírust. Akkor kaphatja meg a vakcinát, ha a tünetek már egy hónapja megszűntek.”

A szabadkai új városházán legközelebb hétfőn lesz oltás, a hétvégén ugyanis fertőtlenítést végeznek. Fontos tudni, hogy továbbra is csak azok vehetik fel az oltást, akik regisztráltak és időpontot kaptak a vakcinnációra.

Szabadka
oltás
védőoltás
vakcina
vakcináció
immunizáció
új városháza
Pannon RTV
médiamunkatársak
Beke Róbert
Szalai Adrián
Dr. Melita Sabolčki Terzija

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű