Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szloboda Tibor

Tilos a szármaradvány, a szemét, a növényi melléktermék égetése

2021.03.10
16:37
Forrás
Közlemény
A tüzet okozó személy köteles megtéríteni a tűzoltó-mentő szolgálat beavatkozási költségeit - hívja fel a figyelmet a szabadkai Válságkezelő Városi Törzskar.

A természetes személy 10.000 dinár pénzbírsággal sújtható, 300.000 dinártól 1.000.000 dinárig terjedő összeggel pedig a jogi személy. Az a gazdaság, amelyről bebizonyosodik, hogy betakarítási maradványt égetett, kétéves időtartamra elveszíti jogosultságát a mezőgazdasági ösztönző eszközök elnyerésére. Egyébként a tarlóégetés a talajfelszínt hamuvá és porrá alakítja, ezáltal pedig eltűnik a következő évek termőképessége szempontjából legfontosabb réteg. Égetéssel megsemmisül a talajban élő összes szervezet, amelyek lebontják a talajban levő szerves anyagokat, így javítva a talajszerkezetet, ami által felhasználhatóvá alakítják a tápanyagot a növények számára. Az égetésnek egyetlen hasznos célja sincs, csak károkat okoz a mezőgazdasági termelőknek - hívják fel a figyelmet a közleményben.

tarlóégetés
égetés
tilos
szemét
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.