Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Tiszán is nagyobb teret kapnak a fiatalok Óbecsén

2021.07.21
14:17
2021.07.21
16:44
Forrás
Pannon RTV
Ifjúsági teret hoz létre a Tisza-parton több civil szervezet Óbecsén, ennek keretében ma az aktivisták új padokat helyeztek el a sétányon.

Az akció A fiatalok hangja a demokratikus folyamatokban elnevezésű projekt része volt, amelyet a Szerbiai Fiatalok Ernyőszervezete, azaz a KOMS a Belgrádi Nyitott Iskolával együttműködve szervez.

A Svédország támogatásával megvalósuló programban az Óbecsei Ifjúsági Iroda, az Óbecsei Ifjúsági Szervezet és a Közgazdasági-kereskedelmi Iskola is részt vesz.

Pannon RTV

Péter Diana, koordinátor: "A pályázat keretében egy szabadtéri ifjúsági teret hozunk létre a Tisza-parti sétányon. Befestjük ezt a betonfalat, Óbecse község három padot szerzett be erre a célra és néhány napon belül még két pad érkezik. A terv az, hogy a fiataloknak biztosítsunk egy helyet itt, hogy társalogni tudjanak, meg tudják valósítani az ötleteiket. Ez csak egy az akciók közül. A terv az, hogy miután rendbe hoztuk ezt a helyet, különféle tevékenységeket szervezünk majd itt a fiataloknak, lesz itt akusztikus zeneest, különféle edukációk, műhelymunkák – bármi, amit a fiatalok kitalálnak és meg szeretnének valósítani."

Óbecse
Tisza
fiatalok
felújítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.