Ugrás a tartalomra

Tisztán várja a fürdőzőket a tiszai strand Törökbecsén

2021.06.14
18:39
Forrás
Pannon RTV
Mindannak ellenére, hogy a törökbecsei strand népszerű a helyiek körében, anyagi okok miatt a Tisza-parton idén nem terveznek nagyobb újításokat.

A bánáti település központjának közvetlen közelében lévő napernyőkkel, faházikókkal, két mólóval, zuhanyzókkal, öltözővel ellátott strand tisztán tartásáról, szépségéről, több éve a helyi közösség gondoskodik. Idén a helyi járulék megszűnése miatt kisebb keretösszegből tudnak gazdálkodni, így a festés mellett csupán egy faházikó nádfedelét, valamint a hiányos zuhanyzókat újítják fel. Egyébként a zöld pázsitot semmiképp sem hanyagolják el, hiszen áprilistól kezdve rendszeresen nyírják a füvet, június 1-től pedig több mint kétszáz vízi jármű őrzéséről is gondoskodnak.

Miroslav Macura elmondta, hogy a karbantartást a csónakok, kishajók fizetős szolgálatatásából tudják elvégeztetni, ami idén 1 200 000 dináros bevételt jelent. A helyi közösségi titkár hozzáfűzte, hogy a befolyt összegből öt hónapon át a vízi járművek felügyeletét végző négy alkalmazott bérét is ebből kell kifizetniük, azonban a maradt pénzösszeget mindenképp a strand további szépítésére fordítják, ami igaz, szerény újításokkal, azonban tisztán várja majd a fürdőzőket.

Törökbecse
strand
takarítás
tisztítás
Tisza-part

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.