Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Tisztán várja a fürdőzőket a tiszai strand Törökbecsén

2021.06.14
18:39
Forrás
Pannon RTV
Mindannak ellenére, hogy a törökbecsei strand népszerű a helyiek körében, anyagi okok miatt a Tisza-parton idén nem terveznek nagyobb újításokat.

A bánáti település központjának közvetlen közelében lévő napernyőkkel, faházikókkal, két mólóval, zuhanyzókkal, öltözővel ellátott strand tisztán tartásáról, szépségéről, több éve a helyi közösség gondoskodik. Idén a helyi járulék megszűnése miatt kisebb keretösszegből tudnak gazdálkodni, így a festés mellett csupán egy faházikó nádfedelét, valamint a hiányos zuhanyzókat újítják fel. Egyébként a zöld pázsitot semmiképp sem hanyagolják el, hiszen áprilistól kezdve rendszeresen nyírják a füvet, június 1-től pedig több mint kétszáz vízi jármű őrzéséről is gondoskodnak.

Miroslav Macura elmondta, hogy a karbantartást a csónakok, kishajók fizetős szolgálatatásából tudják elvégeztetni, ami idén 1 200 000 dináros bevételt jelent. A helyi közösségi titkár hozzáfűzte, hogy a befolyt összegből öt hónapon át a vízi járművek felügyeletét végző négy alkalmazott bérét is ebből kell kifizetniük, azonban a maradt pénzösszeget mindenképp a strand további szépítésére fordítják, ami igaz, szerény újításokkal, azonban tisztán várja majd a fürdőzőket.

Törökbecse
strand
takarítás
tisztítás
Tisza-part

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.