Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Gál Hermina

Több év kihagyás után újból üzemel a könyvtár Királyhalmon

2023.06.05
19:15
2023.06.05
19:49
Forrás
Pannon RTV
Szabadka Város pályázatának köszönhetően ismét megteremtődtek a feltételek arra, hogy heti egy alkalommal fogadják az olvasni vágyó gyerekeket.

A királyhalmi könyvtárból nemcsak könyveket lehet kölcsönözni, hanem csoportos foglalkozásokra is várják majd a legfiatalabbakat.

Az újranyitás ötletgazdája Magosi Zsuzsanna, Szabadka segédpolgármestere volt. Egy pályázatnak köszönhetően, amit az önkormányzat írt ki, megteremtődtek a feltételek az újranyitásra. Kókai Anasztázia, elnök, Homokszem Civil Szervezet, Királyhalom: „A képzeletüket tudják fejleszteni, ezáltal elképzeli mindazt, ami le van írva. Nem egy kész képet kapnak maguk elé. Ezáltal a kreativitásuk is fejlődik, sőt, még a logikus gondolkodást is pozitívan befolyásolja.”

A helyi könyvtár a Szabadkai Városi Könyvtár keretein belül üzemel, így a királyhalmi tagság az anyaintézményben is érvényes. Kozma Adrienn, igazgató, Szabadkai Városi Könyvtár: „A kihelyezett könyvtárak, vagyis fiókkönyvtárakat a gyerekek szempontjából tartom fontosnak, akiknek nehezebb lehet a bejutás a központi épületbe Szabadkán. Itt főleg erre is fektetjük a hangsúlyt.”

A könyvtárban a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola magyar nyelv és irodalom szakos tanára, Pécs Blanka látja el a könyvtárosi feladatokat. Pécs Blanka, magyar nyelv és irodalom tanár, Királyhalom: „A munkaforma az olyan lesz, hogy hetente egyszer tartunk nyitva. Minden hónapban szeretnénk vendéget hívni könyvbemutatóval vagy játékos foglalkozással, mint ahogy ma is kezdjük. Sutus Magdolna meseterapeuta egy mesét fog feldolgozni, közösen a gyerekekkel, ennek a mesének üzenete van. Ezért kértem a gyerekeket, hogy hozzanak egy mesefigurát, amire rá lesz írva az az üzenet, amit ők a mesétől kaptak.”

A könyvtárban új kötetek beszerzését is tervezik. Remélik, hogy ehhez kapnak majd támogatást.

Szabadka
Királyhalom

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.