Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Több fejlesztés halad párhuzamosan Topolyán

2019-08-22
14:38
2019-08-22
19:45
Forrás
Pannon RTV
A napokban kiírják a topolyai szennyvíztisztító kiépítésének közbeszerzését is. A tartományi kormány az idén több mint 190 millió dinárral támogatja a projektumot.

Csaknem ötmillió dinár értékben felújítják a Topolyai Alapfokú Zeneiskola tetőszerkezetét, jól haladnak a diákotthon építési munkálatai, húsz új munkahely létesült az EM Commerc gyárban, szintén tartományi támogatással. Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke és Igor Mirović, tartományi kormányfő megtekintették a fejlesztéseket.

A topolyai EM Commerc fa-és bútoripari vállalat száz munkást alkalmaz cégében, az elmúlt években nagy mértékben tudták növelni a dolgozók számát, többek között 80 ezer eurós tartományi támogatásnak köszönve. Gyantár Lajos, igazgató, EM Commerce, Topolya: „Vettünk két gépet, ezzel be tudtunk segíteni, hogy a munkásokat tudjuk fizetni és még tudjunk alkalmazni, 20 munkást alkalmaztunk így, előtte 20 munkást a Prosperitati pályázaton keresztül, úgyhogy 40 új munkahelyet tudtunk biztosítani.”

Topolyán szeptember végéig elkészül a 107 középiskolás elszállásolására alkalmas diákotthon, egy év múlva tervezik a használatba vételét.

A tartományi oktatási titkárság 4 millió 800 ezer dinárral támogatja a helyi Alapfokú Zeneiskola csaknem 100 éves épülete tetőszerkezetének felújítását. Diósi Rózsa, igazgató, Topolyai Alapfokú Zeneiskola: „Teljesen új tetőt kaptunk ezáltal és egy új tetőszerkezet is lesz az udvarban, amitől sokkal biztonságosabban fognak a gyerekek közlekedni az udvarban.”

Topolyán a napokban a szennyvíztisztító kiépítésének közbeszerzési folyamata is elindul. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya (VMSZ): „Ki fogjuk írni az első fázisra a pályázatot és a jövő évre már a költségvetés narratív részében van egy 191 millió.”

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke szerint jól látható a különbség a mai Topolya és az öt-tíz évvel ezelőtti Topolya között: „Az elmúlt három évben sokat fektettünk az általános és középiskolai oktatásba, az ipari övezetbe, amelyben jelenleg négy cég működik, az év folyamán pedig további két cég nyitja meg üzemét.” 

Pásztor István topolyai látogatás alkalmával hangsúlyozta: a község évről-évre jobb életkörülményeket biztosít a helyieknek: „Topolyát most egy olyan politikai erő vezeti, amit a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szer Haladó Párt képez, amelyik felnőtt a feladathoz, amelynek van víziója, amelyben van energia és ilyen szempontból egészen biztos vagyok abban, hogy Topolya egy olyan fejlődési pályán van, ami olyan körülményeket fog biztosítani a topolyaiaknak, ami megfelel a 21. század civilizációs emberi elvárásainak.”

A tartományi és önkormányzati tisztségviselők a TSC Labdarúgó Akadémiát is megtekintették.

Topolya
fejlesztés
Pásztor István
Igor Mirovic
Zeneiskola
diákotthon
szennyvíz
Kislinder Gábor
Em Commerce
TSC

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.