Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Több mint 400 fogyasztó ellátását teszi lehetővé az új szabadkai gázvezeték

2020.10.20
15:21
2020.10.20
17:18
Forrás
Pannon RTV
A beruházás összértéke az idei évre 11 millió 170 ezer dinár.

Több mint 400 fogyasztó ellátását teszi lehetővé az új gázvezeték kiépítése Szabadka város területén. Az építési munkákat a Terax cég, míg a gépészeti munkálatokat a Szabadkai Gázművek végezte.

Tóth Erzsébet és férje András az elsők között kapcsolódhatott rá az új gázvezetékre Palicson. „Minden rendjén folyt, időben relatív gyorsan. Szerintem rendben lesz minden. Várjuk, hogy jó minőségű lesz a gáz. Hozzáférhető áron.” Palicson összesen 5310 méter új gázvezeték épült ki. Az utcai gázhálózatra mintegy 200 új fogyasztó kapcsolódhatott rá.

A Zorka Helyi Közösség területén 2400 méter gázvezetéket fektettek le, amelyre 60 fogyasztó kapcsolódhat rá. A Kisbajmoki helyi közösség terültén jelenleg is zajlanak a munkálatok, itt 20 új fogyasztót tud majd bekötni a gázművek. Sándorban további 50 háztartás csatlakozhat majd az új vezetékre.

Ződi Ildikó, igazgató, Szabadkai Gázművek KKV: „Az ez évi befektetésünk 11 millió 170 ezer dináros befektetés volt. Ebből Palics 5,5 millió dinár volt. Minden évben azon vagyunk, hogy a tervvel előlátott 10 kilométert teljesítsük. Ebben a pillanatban 8,6 kilométer gázvezeték lett lefektetve.”

Az új gázvezeték hálózat több mint 400 otthon ellátását teszi lehetővé. Kern Imre, alpolgármester, Szabadka: „Az a cél, hogy pár éven belül az egész város területén, valamint három külterületi helyi közösséget befejezzünk a gázvezeték lefektetése terén. Ez Kelebia, Palics, illetve Radanovác. Én remélem, hogy a polgárok ezt üdvözölni tudják, hiszen egy aránylag olcsó energia forrást kaphatnak a polgárok. Ez egy rendkívül kényelmes energiaforrás.”

A szabadkai Gázművek eddig 648 kilométer gázvezetékkel rendelkezik Szabadka Város területlén, amelyre eddig 11033 fogyasztó kapcsolódott rá.

gáz
Szabadka
gázvezeték

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.