Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Több mint két és félmillió dinár támogatás a temerini művelődési életnek

2020.07.23
17:46
2020.07.23
18:47
Forrás
Pannon RTV
A községi kasszából kulturális projektek, rendezvények támogatására mintegy 2,5 millió dinárt különítettek el. Anyaországi támogatásból a Kertbarátkör otthonául szolgáló kertészlak hamarosan megújul.
Pannon RTV

A legtöbb pénzt a Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Tábor kapta, összesen 600 ezer dinárt, amelyet az alkotóház bővítésére és a 41. művésztelep megszervezésére fordítanak. A Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület 350 ezer dinárral lett gazdagabb, amelyből a Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedő költségeit fedezik.

A kulturális támogatásokból nem csak a civil szervezetek, hanem az egyház is részesült. 500 ezer dinár értékben támogatták a plébánia vízvezetékének felújítását. A munkálatok június elején kezdődtek. A vízvezetékrendszer teljes cseréje mostanra megtörtént. Már csak apró simítások maradtak hátra.

Sáfrány Dávid, káplán: „Ezt már az előző, a megboldogult plébános tervezte, hiszen több mint 40 évesek a csövek, a plébánia építése óta ezek nem voltak cserélve, mostanra már szivárogtak, több helyen áztatták a falat.”

Pannon RTV

A Múzeumbarátok Köre 35 ezer, a Juventus énekkar 50 ezer, a Vándor Bábszínház pedig 30 ezer dináros támogatásban részesült.

Pásztor Róbert, elnök, KKT, Temerin: „Kiemelkedően fontos, főleg mint ahogy említettem, a magyar politikumnak, nem csak lokálisan, de magasabb szinteken is, fontosak a civil szervezetek és egyházunk. Az egyházat mindig támogatjuk, támogatni is fogjuk. A lehetőségekhez mérten, kapcsolatban vagyunk, amire kell nekik arra mindig lesz pénz.”

Pásztor Róbert hozzátette, további tervek között szerepel a Szent Rozália plébániatemplom harangjának felújítása is.

Pannon RTV

Az MNT közbenjárásának és anyaországi támogatásnak köszönhetően a Temerini Kertbarátkör otthonául szolgáló kertészlak is hamarosan megújul.

Kókai Zoltán, a Temerini Kertbarátkör elnöke: „Valójában itt most az ablakcserék történtek meg. A felső födém gerendák már meg voltak görbülve. Nem lehetett az ajtókat, ablakokat kinyitni rendesen. Új gerendák, új ablakok kerültek be. Egy ajtót nyitottunk hátra, ahol raktárhelyiséget szeretnénk kialakítani.”

Jelentősebb munkálatok a kertészlak körül 2002 után kezdődtek. Azóta megtörtént a tetőszerkezet cseréje, a csatornák felújítása. Jelenleg a fűtőrendszer felújítása, az épület tatarozása és új vizes góc kialakítása zajlik.

Temerin
művelődés
támogatás
Kertbarátkör
Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Tábor
Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület
Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedő
egyház

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű