Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Több mint száz mezőgép vonult fel az oromhegyesi Traktorfesztiválon

2019-05-19
10:45
2019-05-19
19:09
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényre több ezren látogattak el. Zenekarok és látványos attrakciók szórakoztatták a közönséget. A fesztiválnak az Atlantis Garden és környéke adott otthont.

Lovaglás, malacfogás, zsákban ugrálás, rodeózás, bikagolás és különböző ügyességi feladatok várták a gyerekeket a fesztiválon.

Az oromi Cseh Kristóf a rodeóbikát próbálta ki. Nehéz, de jó móka – mondja.

A traktoristák az idei rendezvényen is bemutathatták tudásukat.

A versenyszámok között szerepelt a tolatás, a traktorgyorsulás, a súlyhúzás, az akadálypálya és az eszközkapcsolás is. Az oromhegyesi Sarnyai Ádámnak különösen tetszettek a versenyszámok: „Indultam kapcsolásban, traktorerősségben eddig, aztán lesz majd a csizmadobás és a kötélhúzás.”

A 12 éves rendezvény évről-évre bővül, egyre több traktorista és egyre több látogató kíváncsi az oromhegyesi fesztiválra. Bilicki Nándor főszervező elmondta: „Az idei évben reggel hét órától érkeztek a traktorok, ami fél kilencig tartott. Addig 116 traktor érkezett meg, majd utána következett a felvonulás Oromhegyes utcáin. A nap folyamán is érkeztek traktorok, a pontos létszámot nem tudom, de megközelítőleg 130-140 traktor van itt most jelen az idei rendezvényünkön.”

A talpalávalót az egész napos rendezvényen a Tresnyeváci Ászok biztosították, de fellépett az Irigy Hónaljmirigy, valamint a Jolly és Suzy páros is.

Traktorfesztivál
Oromhegyes
lovaglás
malacfogás
rodeózás

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.