Ugrás a tartalomra
Népkonyha

Több, mint százan veszik igénybe naponta a népkonyhát Magyarkanizsán

2017-11-22
14:49
2017-11-22
17:24
Forrás
Pannon RTV
110 hátrányos helyzetű, vagy beteg személynek oszt ingyen ételt minden munkanapon a magyarkanizsai Vöröskereszt. Horgoson és Martonoson is kapnak meleg ebédet a rászorulók.

Az alacsony nyugdíjból, vagy szociális segélyből élők, így Erdélyi József mindennapjait is nagyban segíti az ingyen étel. Az érintettek többségét a Szociális Központ illetékesei keresték fel. Erdélyi József, Magyarkanizsa „Mit jelent? Nagyon sokat. Képzelje el, hogy ebből a kis segélyből megélni is, a rezsit is fizetni, meg élni is nem lehet.”

Čamprag Ružica édesanyjának kevés a nyugdíja, és beteg is. Már egy éve rendszeresen szállítja neki minden nap az ebédet a Vöröskereszt székházából. Čamprag Ružica, Magyarkanizsa: „Neki nagyon megfelel az ennivaló, nagyon jó. A grízes tésztát nem szereti, de a többi ételt megeszik. Én is megpróbáltam és nagyon jóízű az ebéd, amit kapnak.”

Az önkormányzat közbeszerzés alapján pályázatot írt ki az étel elkészítésére, amelyet a helyi óvodában főznek minden munkanap. A rászorulók fél tizenkettőtől vehetik át az ebédet. Cseszkó Mónika, titkár, Vöröskereszt, Magyarkanizsa: „Egyelőre le tudjuk fedni ezt a szükségletet, amire igény van. Magyarkanizsa község területén körülbelül 440 szociális segélyt élvező család van, ebből 110-en itt étkeznek a népkonyhán, akik mind közösségi szolgáltatásban részesülnek.”

Községi szinten Horgoson és Martonoson tartanak még ételosztást.

népkonyha
Magyarkanizsa
főtt étel

Most

18:23, Frissítve: 18:28

Ricciardo nyerte a szombati időmérőt

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.
18:00, Frissítve: 23:27

Évadnyitó Motofest Újvidéken

Csaknem ezer motoros vonult végig szombaton Újvidék utcáin. Az NS Riders Motoros Klub 25. alkalommal tartotta meg az évadnyitó Motofestet. Az ideit a városi Vöröskereszttel együtt szervezték meg.
15:57, Frissítve: 16:05

Bombariadó Kijevben

Pár órával az esti Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája-döntő előtt Kijevben bombariadó miatt ürítettek ki öt metróállomást és a környékét - írta a ukrán Interfax hírügynökség.

Népszerű

Petrov Nikolina az év első babája Zentán

Tegnap délután megszületett az első zentai baba a helyi közkórház szülészeti osztályán. A kislány volt a kilencedik, aki a zentai szülészeten jött a világra idén, azonban ő volt az első községbeli.