Ugrás a tartalomra

Több, mint százan veszik igénybe naponta a népkonyhát Magyarkanizsán

2017.11.22
14:49
2017.11.22
17:24
Forrás
Pannon RTV
110 hátrányos helyzetű, vagy beteg személynek oszt ingyen ételt minden munkanapon a magyarkanizsai Vöröskereszt. Horgoson és Martonoson is kapnak meleg ebédet a rászorulók.

Az alacsony nyugdíjból, vagy szociális segélyből élők, így Erdélyi József mindennapjait is nagyban segíti az ingyen étel. Az érintettek többségét a Szociális Központ illetékesei keresték fel. Erdélyi József, Magyarkanizsa „Mit jelent? Nagyon sokat. Képzelje el, hogy ebből a kis segélyből megélni is, a rezsit is fizetni, meg élni is nem lehet.”

Čamprag Ružica édesanyjának kevés a nyugdíja, és beteg is. Már egy éve rendszeresen szállítja neki minden nap az ebédet a Vöröskereszt székházából. Čamprag Ružica, Magyarkanizsa: „Neki nagyon megfelel az ennivaló, nagyon jó. A grízes tésztát nem szereti, de a többi ételt megeszik. Én is megpróbáltam és nagyon jóízű az ebéd, amit kapnak.”

Az önkormányzat közbeszerzés alapján pályázatot írt ki az étel elkészítésére, amelyet a helyi óvodában főznek minden munkanap. A rászorulók fél tizenkettőtől vehetik át az ebédet. Cseszkó Mónika, titkár, Vöröskereszt, Magyarkanizsa: „Egyelőre le tudjuk fedni ezt a szükségletet, amire igény van. Magyarkanizsa község területén körülbelül 440 szociális segélyt élvező család van, ebből 110-en itt étkeznek a népkonyhán, akik mind közösségi szolgáltatásban részesülnek.”

Községi szinten Horgoson és Martonoson tartanak még ételosztást.

népkonyha
Magyarkanizsa
főtt étel

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.