Ugrás a tartalomra
Népkonyha

Több, mint százan veszik igénybe naponta a népkonyhát Magyarkanizsán

2017-11-22
14:49
2017-11-22
17:24
Forrás
Pannon RTV
110 hátrányos helyzetű, vagy beteg személynek oszt ingyen ételt minden munkanapon a magyarkanizsai Vöröskereszt. Horgoson és Martonoson is kapnak meleg ebédet a rászorulók.

Az alacsony nyugdíjból, vagy szociális segélyből élők, így Erdélyi József mindennapjait is nagyban segíti az ingyen étel. Az érintettek többségét a Szociális Központ illetékesei keresték fel. Erdélyi József, Magyarkanizsa „Mit jelent? Nagyon sokat. Képzelje el, hogy ebből a kis segélyből megélni is, a rezsit is fizetni, meg élni is nem lehet.”

Čamprag Ružica édesanyjának kevés a nyugdíja, és beteg is. Már egy éve rendszeresen szállítja neki minden nap az ebédet a Vöröskereszt székházából. Čamprag Ružica, Magyarkanizsa: „Neki nagyon megfelel az ennivaló, nagyon jó. A grízes tésztát nem szereti, de a többi ételt megeszik. Én is megpróbáltam és nagyon jóízű az ebéd, amit kapnak.”

Az önkormányzat közbeszerzés alapján pályázatot írt ki az étel elkészítésére, amelyet a helyi óvodában főznek minden munkanap. A rászorulók fél tizenkettőtől vehetik át az ebédet. Cseszkó Mónika, titkár, Vöröskereszt, Magyarkanizsa: „Egyelőre le tudjuk fedni ezt a szükségletet, amire igény van. Magyarkanizsa község területén körülbelül 440 szociális segélyt élvező család van, ebből 110-en itt étkeznek a népkonyhán, akik mind közösségi szolgáltatásban részesülnek.”

Községi szinten Horgoson és Martonoson tartanak még ételosztást.

népkonyha
Magyarkanizsa
főtt étel

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.